ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΕΥΑ Ερμιονίδας: Σημαντικές αναθέσεις για την ύδρευση του Κρανιδίου και της Κοιλάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:39:00 μ.μ. | |
Νερό
Την προηγούμενη εβδομάδα κατά την 21η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας εγκρίθηκαν ομόφωνα δύο πολύ σημαντικές αναθέσεις που σχετίζονται με την ύδρευση του Κρανιδίου και της Κοιλάδας.
 
Η πρώτη ανάθεση είναι «εργασίες καθαρισμού γεωτρήσεων», ιδιοκτησίας της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Άμεσος στόχος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. είναι ο καθαρισμός και η ενεργοποίηση της υδροληψίας στη σημερινή θέση της Πυροσβεστικής- παλιά σφαγεία, η οποία παραμένει ανενεργή εδώ και αρκετά χρόνια. 

Σκοπός μας με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, βάση της σχετικής άδειας από την αρμόδια υπηρεσία, είναι η άμεση επανένταξή της στο δίκτυο παροχέτευσης της ζώνης παροχής Κρανιδίου- Κοιλάδας. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού στους καταναλωτές, αφού η ποιότητα του ύδατος που θα αντληθεί από τη συγκεκριμένη γεώτρηση αναμένεται να είναι καλύτερη των υπαρχουσών υδροληψιών.

«Η επικαιροποίηση της μελέτης για την Αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου», είναι η δεύτερη ανάθεση και ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα διαθέτει η Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας επικαιροποιημένη μελέτη και προσαρμοσμένη στις τρέχουσες ανάγκες του οικισμού, με άμεσο στόχο την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου, προϋπολογισμού περίπου 3.800.000,00€. 

Το συγκεκριμένο έργο εκτός του κοινωνικού αντικτύπου του, δεδομένου ότι θα παύσει την ταλαιπωρία των κάτοικων του Κρανιδίου από τις συχνές διαρροές και διακοπές υδροδότησης, θα έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού καμιά σταγόνα νερού δε θα πηγαίνει χαμένη.

Στη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ προσπαθούμε για το καλύτερο και δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη.

Αριστείδης Μπίμπας
Πρόεδρος ΔΕΥΑ Ερμιονίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ