ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Κώστας Χελιώτης: Ο Δήμος μας δεν ξεχνά τον Ιωάννη Καποδίστρια - Το Ναύπλιο διαχρονικά τον τιμά με κάθε δυνατό τρόπο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:54:00 μ.μ. | | |
Κώστας Χελιώτης
Προς άρση ασκόπων συζητήσεων, παραπληροφόρησης και δημιουργίας θεμάτων, τα οποία δεν υφίστανται, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Οι εκδηλώσεις μνήμης, οι ομιλίες, η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων και κάθε άλλη τελετή για τον Ιωάννη Καποδίστρια, ανέκαθεν λάμβαναν χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την ημερομηνία της δολοφονίας του 27 Σεπτεμβρίου 1831.

Προκειμένου να διευκολύνεται η προσέλευση των πολιτών, η συμμετοχή των μαθητών, η συμμετοχή των επισκεπτών και των εκπροσώπων φορέων άλλων πόλεων, ουδέποτε οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν εργάσιμη ημέρα.

Το Ναύπλιο και ο Δήμος μας πάντα τιμούσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Κυβερνήτη, διοργανώνοντας τις εκδηλώσεις που αρμόζουν στην προσωπικότητα και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Και εφέτος οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου με την παρουσίαση του τιμητικού τόμου «Ιωάννης Καποδίστριας, Διεθνείς Θεσμικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις» το Σάββατο 1.10.2022 στις 19.30 στο Βουλευτικό και με τις εκδηλώσεις της Κυριακής 2.10.2022 στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνα και στον ανδριάντα του Κυβερνήτη.

Ο Δήμος μας, όχι μόνο δεν ξεχνά τον Ιωάννη Καποδίστρια αλλά είναι η πόλη που διαχρονικά τον τιμά με κάθε δυνατό τρόπο.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το έτος 2021, πέραν της παρουσίας τη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις, διοργανώθηκε συνέδριο με θέμα «Ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας και η εποχή του: Νέες απόψεις και τεκμήρια», τα πρακτικά του οποίου θα αποτελούν και τον επόμενο τόμο των Ναυπλιακών Αναλέκτων.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ναυπλιέων «Ιωάννης Καποδίστριας»
Κωνσταντίνος Χελιώτης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ