ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος Φουντούλης: Οι χορδές της κιθάρας είναι προεκτάσεις των χεριών του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:55:00 μ.μ. | | | |
Γιώργος Φουντούλης
Της Γκέλης Ντηλιά

Με τον Γιώργο δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ, αλλά μας ενώνει η καταγωγή. Γεννημένος και αυτός στον Βόλο, έχει καταφέρει να αντιπροσωπεύει επάξια την πόλη με το μουσικό του ταλέντο. Αν ο ποιητής επικοινωνεί με λέξεις, ο μουσικός γράφει νότες, μελοποιεί ποίηση και ταξιδεύει μουσικά τον άνθρωπο.

Τα επιτεύγματα του Γιώργου έχουν ξεπεράσει τα εθνικά σύνορα και έχουν γίνει διεθνή. Δεν είναι τυχαίο. Χρειάζεται αγάπη και αφοσίωση στη μουσική τέχνη, την οποία υπηρετεί άοκνα εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Γιώργος, όταν δεν μελοποιεί μεταξύ άλλων την πολύ αναγνωρισμένη και πολυσχιδή Βολιώτισσα Μαίρη Τσακνάκη-Γαβαλά, διοργανώνει μουσικά φεστιβάλ, όπως το 37ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου που ξεκινά τέλη Οκτώβρη φέτος και ολοκληρώνεται τον Φλεβάρη 2023. Σε αυτή τη διοργάνωση το ενδιαφέρον συμμετοχής έχει μέχρι στιγμής φτάσει τις 650 πόλεις σε 112 χώρες.

Ως Πρόεδρος της International Art Academy που διοργανώνει τον πολύ επιτυχημένο Παγκόσμιο Διαγωνισμό «Κ. Π. Καβάφης» (σε εξέλιξη ο 8ος «Κ. Π. Καβάφης» 2022) δείχνει ενεργά το ενδιαφέρον του για τις υπόλοιπες τέχνες, προβάλλοντας τις νέες τάσεις και δίνοντας βήμα να αναδειχθούν νέα πρόσωπα. Προσωπικά είχα τη χαρά και την τιμή να ανήκω στους βραβευμένους.

Ιδρυτής και Διευθυντής του Ωδείου Φουντούλη και του Πολυχώρου Τέχνης στο Βόλο, ιδρυτής το 2015 της διεθνούς ακτινοβολίας Καθαριστικής Ορχήστρας Βόλου, αφού βραβεύτηκε το 2018 ως «Queen Orchestra in the World» με περισσότερους από 150 μουσικούς εντός και εκτός Ελλάδας και μαέστρος από κοινού με άλλους κορυφαίους του εξωτερικού, ο Γιώργος αποδεικνύει το πάθος του για αυτό που ξέρει να κάνει καλά και μαζί του να συμπαρασύρει ως συνοδοιπόρους λάτρεις της μουσικής και μουσικούς ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Η αποψινή συναυλία στο Ναύπλιο της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου υπό την διεύθυνση της μπαγκέτας του μεγάλου μαέστρου Γιώργου Φουντούλη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου της UNESCO για την Ειρήνη και τη μνήμη των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Γίνεται με τη σφραγίδα της UNESCO, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλίου και της Μητρόπολης Αργολίδας.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ