ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Δράσεις από τον Ερυθρό Σταυρό Άργους για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Panda for kids
Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών καθιερώθηκε το 2000 από το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου και γιορτάζεται, κάθε χρόνο, το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου.

 Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών είναι αφιερωμένο στη «Δια βίου μάθηση Πρώτων Βοηθειών» και περιλαμβάνει όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Άργους, πραγματοποίησε:

• Την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022, στο ΚΔΑΠ PANDA FOR ΚIDS, βιωματικό εργαστήρι Πρώτων Βοηθειών στα παιδιά που απασχολούνται στο χώρο και ενημέρωση, μέσω οπτικοακουστικού υλικού, για το πολύπλευρο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Κατασκευάστηκαν χειροποίητες δημιουργίες φαρμακείων μαζί με τα παιδιά.
• Την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, στον αύλειο χώρο του ΚΑΠΗ Δήμου Άργους-Μυκηνών, διάλεξη με Θέμα: «Πρώτες Βοήθειες στην τρίτη ηλικία». Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία, ενημερώθηκαν για όλα τα νέα πρωτόκολλα, απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα και μοιράστηκαν οδηγοί Πρώτων Βοηθειών. Την εκδήλωση χαιρέτησε η Γραμματέας του Τμήματος, κα Δήμητρα Κυριακοπούλου παρουσία μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου και εθελοντών.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας και την αναγκαιότητας γνώσης Πρώτων Βοηθειών, καθώς η ορθή χρήση τους μπορεί να σώσει ανά πάσα στιγμή μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο ή να αποτρέψει μία αναπηρία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ