ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Με την συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της "Ναυτικής Ναυπλιάδας" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:37:00 μ.μ. | |
Ναύπλιο εκδήλωση
Οι εκδηλώσεις της "Ναυτικής Ναυπλιάδας 2022" που, λόγω καιρικών συνθηκών είχαν αναβληθεί ολοκληρώθηκαν εντυπωσιακά με την μεγάλη συναυλία του Γεράσιμου Ανδρέατου που παρακολούθησαν πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες του Ναυπλίου κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου.
Το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Φιλελλήνων η μουσική  εκδήλωση με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και το μουσικό του σχήμα στο οποίο συμμετείχαν η Ελένη Καρακάση και ο Μάκης Ψαραδέλης και τίτλο "Εκεί που η πέτρα μαύρισε, ανθίζουν μενεξέδες" που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια των γεγονότων της Μικρασίας.
Στον πρόλογό του ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου "Ο Παλαμήδης" Θεοδόσης Σπαντιδέας ευχαρίστησε το κοινό που αγκάλιασε και τις φετινές εκδηλώσεις της "Ναυτικής Ναυπλιάδας" που πλέον έχουν γίνει θεσμός για την ευρύτερη περιοχή και υποσχέθηκε πως οι "Ναυτική Ναυπλιάδα 2023" θα είναι ακόμα καλύτερη.  
Οι άνθρωποι που συμμετείχαν απόγονοι, όλοι, μικρασιατών προσφύγων του 1922, δεν αφήσαν τη σπίθα της μνήμης να σβήσει. Με φαντασία, λόγο και ήχους γεννημένους από τη μουσική μας παράδοση, η «Μνήμη» (Ελένη Καρακάση) σε αυτό το μουσικό ταξίδι μοιράστηκε μαζί με το ακροατήριο ιστορίες και τραγούδια, κληρονομιά των παππούδων τους από τις αλησμόνητες πατρίδες τους. Τα τραγούδια τους δεν μίλησαν μόνο για τον ξεριζωμό τους αλλά ύμνησαν κι όλα εκείνα που μας κάνουν ανθρώπους. Για την αγάπη, τον έρωτα, τη φιλία, την αδελφοσύνη.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο ένα μικρό απόσπασμα από την εκδηλωση:  
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ