ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Σύσκεψη με Βορίδη στην Τρίπολη για τα χρέη των Δήμων προς την ΤΕΡΝΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:09:00 μ.μ. | | | | | |
Μάκης Βορίδης
Ευρεία σύσκεψη, με θέμα την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι 26 δήμαρχοι της Περιφέρειας, καθώς και εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ, η οποία είναι ανάδοχος της ΣΔΙΤ και «τρέχει» το έργο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στο επίκεντρο της σύσκεψης θα τεθούν δύο σημαντικά ζητήματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με τα χρέη δήμων προς την ΤΕΡΝΑ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα, δεδομένου ότι υπάρχουν δήμοι, οι οποίοι αρνούνται να καταβάλουν τα ποσά που τους αναλογούν, παρότι συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση. 

Το εν λόγω θέμα απασχολεί τον κ. Νίκα καιρό τώρα, ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει λύση. Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν τα αυτοδιοικητικά – πολιτικά πράγματα της Πελοποννήσου εκτιμούν ότι η παρουσία του κ. Βορίδη έχει στόχο να …πειστούν δήμαρχοι που δεν «ακούν» τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την πορεία κατασκευής του έργου. Ιδιαίτερα θα απασχολήσει η πορεία κατασκευής των υποδομών στη Μεσσηνία και στη Λακωνία, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αναφερόμενος στην εν λόγω σύσκεψη ο κ. Νίκας δήλωσε:

«Η παρουσία του υπουργού κρίθηκε αναγκαία, επειδή το έργο της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων θεωρείται ύψιστης σημασίας».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ