ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Οδύσσεια για τους αναπληρωτές καθηγητές: «Σκοτώνουν» τους εκπαιδευτικούς τα «χρυσά» ενοίκια και η ακρίβεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:54:00 π.μ. | | | |
Οδύσσεια για τους αναπληρωτές καθηγητές
Στεγαστικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αλλά και νέο διοριζόμενοι που έχουν τοποθετηθεί σε τουριστικές περιοχές, στην ηπειρωτική ενδοχώρα και στα νησιά.

Τα σπίτια είναι πανάκριβα και είτε επιλέγουν να μείνουν διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, Airbnb, σε φθηνά ξενοδοχεία κατώτερης ποιότητας, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια είτε ακόμη χειρότερα σε κάμπινγκ.

«Παλαιότερα κοιμόντουσαν στα αυτοκίνητα μέχρι που μα αδειάσουν τα νησιά από τουρίστες», δήλωσε στα Dnews ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Τσούχλος, ο οποίος εισηγείται να βρεθεί μια φόρμουλα μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών, Άμυνας, Παιδείας και των οικείων δήμων ώστε να τους δοθούν διαμερίσματα σε ικανοποιητικές τιμές καθώς και κουπόνια για την σίτιση τους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους 32.000 αναπληρωτές εντοπίζονται στις Κυκλάδες, τα Δωδεκανησα, την Κρήτη, καθώς και τα Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και νοτιότερα η Καλαμάτα και το Ναύπλιο. 

Οι καθηγητές από την πλευρά τους αναφέρουν στα Dnews ότι η πολιτεία δεν τους διασφαλίζει ούτε καν τα στοιχειώδη, αντίθετα τους δυσκολεύει ακόμα περισσότερο επειδή κάθε χρόνο ενημερώνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, την 1η Σεπτεμβρίου, για το που θα τοποθετηθούν ανα την επικράτεια με αποτέλεσμα να χρονικό περιθώριο μέχρι τις 20 του μήνα για να μετακινηθούν εκεί και να βρουν σπίτι.

Υπό αυτές τις συνθήκες όπου φέτος οι τιμές στα ξενοδοχεία και στα διαμερίσματα λόγω της μεγάλης αύξησης του τουρισμού οι συνδικαλιστές εκφράζουν φόβους ότι πολλοί αναπληρωτές δεν θα προσέλθουν να αναλάβουν υπηρεσία αφού πέραν των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν και την ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στη θέρμανση. «Οι νέο διοριζόμενοι λαμβάνουν περίπου 850 ευρώ λόγω των πολλών κρατήσεων που τους γίνονται στην αρχή, ενώ περίπου τα ίδια παίρνουν και οι αναπληρωτές και ως εκ τούτο δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουν σε τέτοια έξοδα», καταλήγει ο κ. Τσούχλος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ