ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022

Επίδομα θέρμανσης: Για ποιους θα είναι διπλάσιο - Διευρύνονται οι δικαιούχοι - Αυξάνονται τα ποσά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:07:00 μ.μ. |
Επίδομα θέρμανσης
Το επίδομα θέρμανσης, πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατ. ευρώ στα 174 εκατ. ευρώ. Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ. 

Τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκατ. νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται.

Έτσι δίνεται ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό.

Παράλληλα, βάσει των όσων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, θα υπάρξει και ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένα σε σχέση με πέρυσι. 

Αναλυτικά:

Το ελάχιστο ποσό ενδέχεται να ανέλθει φέτος στα 150 ευρώ από 100 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Το μέγιστο ποσό εκτιμάται ότι θα είναι στα 1.000 ευρώ από 750 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ήταν:έως 14.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και
20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τους έγγαμους που υποβάλλουν φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα,

Το ποσό προσαυξάνονταν κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανερχόταν σε 23.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνονταν κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται να αυξηθούν έως 30% τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Πηγή enikonomia.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ