ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Γαβρήλος: Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα ολιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο Προοδευτικής Διακυβέρνησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:59:00 μ.μ. | | |
Γ. Γαβρήλος
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να κυβερνήσει με έξι προγραμματικές προτεραιότητες. Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο σε εκλογές, γιατί έχει ανάγκη μιας Πολιτικής Αλλαγής και μιας Κυβέρνησης με κοινωνικό πρόσωπο.
 
Η Κοινωνία είναι εκτεθειμένη στην ενεργειακή κρίση, στην ακρίβεια και στην αισχροκέρδεια, που προκαλούν οι πολιτικές επιλογές της ΝΔ. Η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου είναι εκτεθειμένα στις παρακρατικές και αντιθεσμικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η πολιτική της έχει υπονομεύσει τόσο το οικονομικό μέλλον της χώρας, επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και τα μνημόνια, αλλά υπονομεύει και τη δημοκρατία.

Ο Πρόεδρος παρουσίασε τις έξι προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Δραστική μείωση των λογαριασμών μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, των τιμών στα καύσιμα και τρόφιμα.Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ. Επιβολή πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού, όπως έγινε στην Ισπανία και την Πορτογαλία.Επιβολή πλαφόν στην τιμή της λιανικής, στο περιθώριο κέρδους των παρόχων και διατίμηση στην τιμή του φυσικού αερίου. Προστασία των ευάλωτων καταναλωτών. Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, κατάργησή του στο αγροτικό πετρέλαιο. Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα βασικά είδη κατανάλωσης στο 6%.

2. Αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και δικαιότερη φορολογία για μισθωτούς, συνταξιούχους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες.

3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους με την ανάκτηση της εργασίας, ένα νέο ισχυρό ΕΣΥ, νέα γερά θεμέλια στη δημόσια Παιδεία και κοινωνικές πολιτικές για ΑμεΑ.

4. Παραγωγική ανασυγκρότηση με ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και έμφαση σε ΑΠΕ, ιδιοπαραγωγή (μοντέλο prosumer), στοχευμένα προγράμματα για ΟΤΑ, μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και βιομηχανίες, καθώς και δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα.

5. Ισχυρό δημοκρατικό κράτος με μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και την ΕΥΠ.

6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση με στήριξη της γυναίκας στην εργασία, της μητέρας, κοινωνικές πολιτικές για το παιδί, ειδικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και πλαίσιο για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ για να φέρει τη δικαιοσύνη. Στην κοινωνία, στην οικονομία, στο κράτος. Με μια φιλοσοφία που προτάσσει το δημόσιο συμφέρον σε όλες τις πτυχές του κυβερνητικού έργου. Με ένα κράτος εγγυητή της κοινωνικής συνοχής, όχι διαιτητή συμφερόντων και προστάτη καρτέλ. Είναι ώρα εγρήγορσης και ανατροπής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ