ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

«Από ξένο τόπο…»: Μελωδικό ταξίδι τιμώντας τη γενιά της προσφυγιάς στο Λυγουριό Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:34:00 π.μ. | | |
Συναυλία
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “O Καββαδίας” σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, πραγματοποίησαν μία, εξ αναβολής, μουσική βραδιά-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τίτλο «Από ξένο τόπο…», την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022.

Η ορχήστρα που απαρτιζόταν από τους Κρητούλα Λαρδά (τραγούδι), Αδριανό Κατσούρη (κρουστά), Θάνο Καρανάσιο (βιολί), Βασίλη Καλαγκιά (λαούτο, τραγούδι) και Μάριο Καραχάλιο (κανονάκι, τραγούδι) μας ταξίδεψε μελωδικά πίσω στο χρόνο, για να τιμήσουμε τη γενιά της προσφυγιάς, που με μοναδικό σθένος έχτισε μια νέα ζωή φέρνοντας μαζί τα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία της. 
Το μουσικόφιλο κοινό του Δήμου Επιδαύρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου, σιγοτραγουδώντας καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς και χειροκροτώντας θερμά τους συντελεστές.
 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας Αναστάσιος Γανώσης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος δήλωσε την πρόθεση της περιφερειακής αρχής να στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις και συλλόγους όπως “O Καββαδίας” που λειτουργούν ως κύτταρα πολιτισμού στην Πελοπόννησο. Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμολογιότατος π. Σπυρίδων Σταυρόπουλος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας με τη σύζυγό του, η Πρόεδρος της Κοινότητας Λυγουριού Ευγενία Λιούγκα, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αθανάσιος Γαλάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου Φώτης Οψιμούλης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Γαλάνης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. Γιώργος Παύλου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.ΕΠ. Τριαντάφυλλος Κρέτσης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ξυπολιάς, ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Α.Β. Αργολίδας Βασίλης Οψιμούλης, οι πολιτευτές Γιώργος Γαβρήλος και Παναγιώτης Ψυχογιός, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Ανδριανός, λόγω υποχρεώσεων, δεν κατάφερε να παραστεί και απέστειλε χαιρετισμό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Καββαδία” ευχαριστεί θερμά τον πατέρα Σπυρίδωνα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την παραχώρηση του αύλειου χώρου του Ι. Ν. Αγίας Τριάδας, το Δήμο Επιδαύρου για την υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και την Κ.Ε.Δ.ΕΠ. και κυρίως τον Πρόεδρό της για τη γενικότερη υποστήριξη. Ευχαριστούμε τέλος τα μέλη του Συλλόγου και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ