ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Ερμιονίδας 14 έως 16 Οκτωβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. |
Αναρριχτής
Ο προορισμός Ερμιονίδα, παρότι ξακουστός για τις φυσικές ομορφιές και τις τουριστικές υποδομές του, εδώ και κάποια χρόνια μπορεί να καυχιέται για την αίγλη του σε ένα πεδίο λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του: την αναρρίχηση βράχου!
 
Με πρωτεργάτες Άγγλους και Γερμανούς λάτρεις του αθλήματος της αναρρίχησης και της περιοχής, Jim Titt, Inge Zaczek, Hans Wenninger, και συνεχιστές την τοπική κοινότητα του Climb Ermionida και τα μέλη του Εθνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης, στην περιοχή της Ερμιονίδας έχουν αναπτυχθεί –και συνεχώς αναπτύσσονται και συντηρούνται– σπορ αναρριχητικά πεδία αντάξια των υπόλοιπων θελγήτρων της περιοχής: τα βράχια στο μοναδικό φαράγγι του Καταφυκίου και στο ολοκαίνουργιο πεδίο του Πετρογέρακα, του Κάστρου Θερμησίας και των Διδύμων φιλοδοξούν να υποδεχθούν επισκέπτες και να καθιερώσουν την περιοχή ως αξιόλογο αναρριχητικό προορισμό της Πελοποννήσου, που θα προσφέρει στον αναρριχητή ένα πολυσυλλεκτικό πακέτο δραστηριοτήτων, αξιοθέατων και διαμονής.

Έτσι, με μεγάλη μας χαρά, ως Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος με την υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας και του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, ανακοινώνουμε το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Ερμιονίδας, στις 14-16 Οκτωβρίου 2022!
 
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ. Μια Αιγίδα που καταφέραμε να πάρουμε για πρώτη φορά στον Δήμο Ερμιονίδας.

Προωθούμε τα outdoor activities πάντα με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση των χειμερινών προορισμών του Δήμου Ερμιονίδας.

Το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης Ερμιονίδας θα περιλαμβάνει μια πληθώρα δραστηριοτήτων και events, όπως αναρριχητικούς διαγωνισμούς, bouldering, εργαστήρια, πεζοπορίες, yoga, slackline, ομιλίες, προβολή ταινίες, BBQ, μουσική και –φυσικά– άφθονη αναρρίχηση, ιδίως στα πεδία του Καταφυκίου, Πετρογέρακα και Κάστρου Θερμησίας, που είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν τον κύριο όγκο των επισκεπτών.
 
Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ερμιονίδας
Αγγελική Λούμη Γιαννικοπούλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ