ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

15νθήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης από το ΠΜΣ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:46:00 μ.μ. | | |
Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΘΣ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επανέρχεται για τον δ Σεμιναριακό κύκλο βιωματικών μαθημάτων, αυτή τη φορά τον Οκτώβρη του 2022, στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης. 

Μετά την επιτυχία των μαθημάτων του α΄+ β’ + γ’ κύκλου που έγιναν από τον Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο, ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης της Τρίπολης, κ. Αντώνης Τσουρέκης υποδέχτηκε θετικά τον δ΄ κύκλο μαθημάτων με τον τίτλο «Αναγνώσεις Ζωής και Τέχνης 4». 

 Το πρόγραμμα ανέλαβε εκ νέου το Μεταπτυχιακό Τμήμα του ΤΘΣ και επιστημονικά υπεύθυνη είναι η Ομότιμη Καθηγήτρια, Άλκηστις Κοντογιάννη. 

Στο πρόγραμμα αυτό έχουν προσκληθεί εθελοντές συνεργάτες, επιστήμονες, όλοι αναγνωρισμένου κύρους και κάτοχοι διπλωμάτων, προκειμένου μαζί με τους έγκλειστους να δώσουν υπόσταση σε στιγμές ζωής αλλά και τέχνης και να συζητήσουν τις θέσεις τους και τα θέματα που απασχολούν τους έγκλειστους. 

Επίσης στα βιωματικά αυτά εργαστήρια που είναι όλα τα μαθήματα ανεξαιρέτως, όλοι οι εκπαιδευτές δίνουν τη δυνατότητα στους έγκλειστους να συζητούν, να γράφουν και να εκφράζονται ποικιλότροπα. Οι εμψυχωτές είναι εκπαιδευτικοί, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί επιστήμονες ειδικοτήτων καθώς και άλλοι με υψηλό επαγγελματικό κύρος και οι οποίοι λόγω εμπειρίας και γνώσεων ασκούν κυρίως τη δυναμική παιδαγωγική και τη δια βίου μάθηση με τον δημιουργικότερο δυνατό τρόπο. 

Στόχοι αυτής της συνάντησης των 15 ημερών είναι να δημιουργηθεί μια αίσθηση γέφυρας του έσω με τον έξω κόσμο, να προκληθούν συναισθήματα, να αποκτηθούν γνώσεις, νοητικές και κοινωνικές, να αναπτυχθούν αξίες και συστήματα εκτόνωσης και επικοινωνίας, καθώς οι έγκλειστοι αξιοποιούν τον χρόνο με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, που μπορεί να τους είναι χρήσιμος και στο μέλλον κατά τη διαδικασία της επανένταξης.

Το Πανεπιστήμιο θα τιμήσει τους έγκλειστους για την συμμετοχή τους με βεβαίωση του Σεμιναρίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κ.Κ. Τρίπολης

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, Κατερίνα Θανοπούλου και Γιώργος Ευσταθίου, Νίκος Θεοδωράκης, Σκυταλοδρομία σπονδυλωτής ιστορίας από τους έγκλειστους

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου , Δήμητρα Κουγιά, Δημήτρης Μπάρλας, Από τον Καβάφη στον Βάρναλη.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου, Ντορέττα Αστέρη και Πάνος Λουκίδης, Συζητώντας τα δικαιώματα .

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, Δημήτρης Καράγεωργας, Αφήγηση και συζήτηση ιστοριών

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, Μαρία Σπυριδοπούλου, Κική Λαλαγιάννη, Μεταναστευτική λογοτεχνία

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, Σοφία Κυριακίδου, Παναγιώτα Λίτσα, Κατερίνα Παπαλέξη, «Από έναν πίνακα σε μία ιστορία…»

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, Νίκος Βουτενιώτης, Η ζωή μου σε εικόνες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου, Ιωάννα Παπαδοπούλου, ο χορός στο αρχαίο θέατρο.

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, Παναγιώτης Σχίζας, ανάγνωση και διαλογική συζήτηση

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, Ιωάννα Μενδρινού, Με λίγα λόγια

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, Δήμητρα Κουγιά, Δημήτρης Μπάρλας, Από τον Καβάφη στον Βάρναλη.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ