ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ιστορική εικόνα που διασώθηκε το 1922 από τη Μικρά Ασία μεταφέρεται μόνιμα στη Νέα Κίο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:36:00 π.μ. | | |
Θεοαμάνα
Η Νέα Κίος στην Αργολίδα θα υποδεχθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στις 5.30µµ, στην πλατεία ∆ηµάρχου Κατριλιώτη, την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που διασώθηκε από την Κίο της Μικράς Ασίας, τον Αύγουστο του 1922.

Η εικόνα (η οποία αγιογραφήθηκε το 1920 στο Άγιο Όρος), διασώθηκε από άνδρες του αντιτορπιλικού «Πάνθηρ» τον Αύγουστο του 1922 και φυλάσσεται µέχρι σήµερα, ως λάφυρο πολέµου, στη Σχολή Ναυτικών ∆οκίµων.

Δωρίθηκε, µετά τις συντονισµένες προσπάθειες της Επιτροπής Μνήµης και του Εκκλησιαστικού Συµβουλίου, στη Νέα Κίο και το ναό της Θεοµάνας.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, μετά την υποδοχή της ιερής εικόνας (5.30μμ), θα γίνει η τοποθέτησή της στο ναό της Θεομάνας και θα ακολουθήσει εσπερινός.

Το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, θα γίνει στο ναό της Αγίας Ειρήνης ο Όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 6μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου “Όλα ζουν αν τα θυμάμαι…”. Πρόκειται για ένα βιβλίο για τη Μικρά Ασία και τις αλησμόνητες πατρίδες. Την παρουσίαση θα κάνει ο πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδωνας Βασιλάκος, της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ