ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας: Να αθωωθούν οι 19 αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:22:00 μ.μ. | |
Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας
Ο αγώνας για την λαϊκή κατοικία πιο επίκαιρος από ποτέ! Όλοι και όλες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Ναυπλίου, Παρασκευή 7 Οκτώβρη 9.00

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη δικάζονται στα Δικαστήρια Ναυπλίου οι 19 αγωνιστές που συνελήφθησαν αναίτια και με κίβδηλο κατηγορητήριο για τη συμμετοχή τους στους αγώνες κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας στο Άργος το 2017. Μεταξύ των διωκόμενων αγωνιστών, πολλά μέλη και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.

Η προκλητική δίωξή τους εντάσσεται στη βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών και αγωνιστριών που υπερασπίστηκαν τη λαϊκή κατοικία απέναντι στην πολιτική που παραδίδει στις τράπεζες και στα αδηφάγα funds τα σπίτια φτωχών νοικοκυριών, που εγκλωβίζει ανθρώπους στην υπερχρέωση και την κερδοσκοπία των τραπεζών και ξεσπιτώνει οικογένειες για να κερδίζει η αγορά ακινήτων και τα κοράκια των αποκαλούμενων «επενδυτών». Μια πολιτική που με συνέπεια υπηρέτησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, κηρύσσοντας τον πόλεμο απέναντι στο πλατύ κίνημα υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και στοχοποιώντας τους αγωνιστές με καταστολή, στημένα κατηγορητήρια και διώξεις.

Η Λαϊκή Ενότητα δίνει περήφανα εδώ και χρόνια με τις δυνάμεις της τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και βρέθηκε αντιμέτωπη με δεκάδες δίκες, μαζί με όλες τις δυνάμεις του κινήματος. Δεν πρόκειται να περάσει η εκστρατεία τρομοκρατίας. Ο αγώνας αυτός σήμερα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνει την επίθεση στο δικαίωμα στην κατοικία, απελευθερώνοντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα και κάθε κοινωνική προστασία, ενώ με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα δίνει τα σπίτια των αδύναμων νοικοκυριών βορά στις τράπεζες, μετατρέπει τον οφειλέτη σε ενοικιαστή και τον καθιστά μονίμως υπερχρεωμένο.

Με ενότητα και αγώνα θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Απαιτούμε την άμεση αθώωση των 19 αγωνιστών στη δίκη του Ναυπλίου, και όλων των αγωνιστών που διώκονται για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης την Παρασκευή 7 Οκτώβρη 9.00 στα Δικαστήρια Ναυπλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ