ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών το 1ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Ερμιονίδα

Αναρριχτής
Μια μεγάλη αθλητική γιορτή με συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών έφτασε στο τέλος της. Το 1ο Φεστιβάλ αναρρίχησης στην Ερμιονίδα πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 14, 15 & 16 Οκτωβρίου 2022.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, υπό την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης με την υποστήριξη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ερμιονίδας, του ΕΟΣ Τρίπολης και πρωτεργάτες την τοπική αναρριχητική κοινότητα “Climb Ermionida” συνδιοργάνωσαν το 1ο Φεστιβάλ αναρρίχησης, το οποίο έλαβε χώρα στα γνωστά σε όλους πλέον, αναρριχητικά πεδία της Ερμιονίδας: το Καταφύκι, το Κάστρο Θερμησίας και το όρος Δίδυμο.
Η σύνθετη αυτή διοργάνωση είχε ελεύθερη είσοδο και γνώρισε ενθουσιώδη υποδοχή, καθώς στο Φεστιβάλ προσήλθαν εκατοντάδες αθλητές και φίλοι της αναρρίχησης.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότεροι από 400 αναρριχητές κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς περιελάμβανε ελεύθερη αναρρίχηση και μαθήματα αναρρίχησης για μικρούς και μεγάλους από εκπαιδευτές της Ε.Ο.Ο.Α. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ στο «Καταφύκι» είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν πολλές παράλληλες υπαίθριες δραστηριότητες όπως yoga στη φύση, πεζοπορίες, slackline, μαθήματα αναρρίχησης από έμπειρους εκπαιδευτές και BBQ. Δραστηριότητες συμπεριλήφθηκαν και στα «Μανδράκια» της Ερμιόνης, όπου τοποθετήθηκε ο ειδικός τοίχος αναρρίχησης “Melitzazzos”, με την ευγενική χορηγία της Fizzy Foundation. Συνολικά απόλαυσαν την εμπειρία της αναρρίχησης περίπου 200 μικροί μας φίλοι.
Συμμετείχαν επίσης, το 1Ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου και οι Ναυτοπρόσκοποι Κοιλάδας, οι οποίοι δοκίμασαν και εκείνοι τις αναρριχητικές τους ικανότητες.

Από τις κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης ήταν η προβολή ταινίας, όπου προβλήθηκε το σποτάκι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, οι απονομές των τιμητικών βραβείων και το μεγάλο πάρτι το βράδυ του Σαββάτου με dj τον John Rous στο Δημαρχείο της Ερμιόνης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λειτουργικά η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από πλήθος εθελοντών, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά και με θετική ενέργεια, παρά τις δυσοίωνες καιρικές προβλέψεις, κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν με το μεγαλειώδες αποτέλεσμα. Την διοργάνωση στήριξαν επίσης και πολλοί χορηγοί, οι οποίοι πίστεψαν και αγκάλιασαν με θέρμη αυτή τη σπουδαία διοργάνωση.

Πολύτιμη ήταν και η παρουσία του ιατρικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας, του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Θερμησίας και του Συλλόγου Σπηλαιολόγων Ορειβατών Κυνουρίας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την αμέριστη βοήθειά τους.
Ευχαριστούμε επίσης, την κα Κωνσταντίνα Θανασιά για την επιμέλεια της παρουσίασης των βραβείων, αλλά και όλους του εθελοντές που βρέθηκαν κοντά μας.

Το 1Ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Ερμιονίδα τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι ορειβατικών συλλόγων.

Τελικά, οι σκοποί της διοργάνωσης επιτεύχθηκαν, καθώς το συναρπαστικό άθλημα της αναρρίχησης προβλήθηκε στο ευρύ κοινό ενώ κατά κοινή ομολογία, η περιοχή της Ερμιονίδας και τα αναρριχητικά πεδία της αναγνωρίστηκαν ως προορισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά και ιδανικός τόπος συνάντησης της αναρριχητικής κοινότητας.
Μέσα από ένα Φεστιβάλ Αναρρίχησης, ένας τόπος προβάλλει και προωθεί την συγκεκριμένη αυτή δραστηριότητα, ενισχύοντας την εικόνα του και την τουριστική του ανάπτυξη με ήπιες μορφές εναλλακτικού τουρισμού και του χειμερινούς μήνες.

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για του χρόνου και δίνουμε υπόσχεση το 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στην Ερμιονίδα, ένα τόσο όμορφο αθλητικό γεγονός, να γίνει θεσμός και πόλος έλξης πολλών αναρριχητών και επισκεπτών στον Τόπο μας.
Στόχος μας η Ερμιονίδα να γίνει από τους κορυφαίους αναρριχητικούς προορισμούς.

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελής Επιχείρησης Αθλητισμού &Περιβάλλοντος
του Δήμου Ερμιονίδας,
Γεώργιος Τσεγκής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ