ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

28ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης στις Βρυξέλλες 9 Δεκεμβρίου 2022

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:19:00 μ.μ. |
Το θέμα: « Προκλήσεις στις σχέσεις διδασκόντων και διδασκομένων στην σημερινή Ευρώπη», θα απασχολήσει, τους αναμενόμενους 100 και πλέον συνέδρους, κυρίως Έλληνες, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν σε τουλάχιστον 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το μονοήμερο 28ο ΣΕΕΕ που συνδιοργανώνεται με τις υπηρεσίες της EE θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτήριο Charlemagne κοντά στην Πλατεία - Σταθμού Schuman (Ώρα προσέλευσης των συνέδρων 8.30 πρωινή).

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, ότι πέραν των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών και πολιτισμικών μεταλλαγών και εξελίξεων ιδίως στην Ευρώπη, υπάρχει μια ταχεία αύξηση της ψηφιακής τεχνολογίας και των χρηστών της, παγκοσμίως. Θεωρείται δε, ότι η ψηφιακή μάθηση καί οι σύχρονοι μέθοδοι διδασκαλίας , μπορούν να προετοιμάσουν καλύτερα τους μαθητές, για την αγορά εργασίας, τα μαθησιακά τους αποτελέσματα και την απόδοση των διδασκόντων εκπαιδευτικών με αντίστοιχα κοινωνικά ωφέλη.

Ωστόσο, ενώ επιδιώκεται μέσα σε αυτό τό συνεχώς μεταβαλλόμενο πλαίσιο των δημοκρατικών ανοικτών κοινωνιών μια ώθηση της ποιοτικής εκπαίδευσης, η ψηφιακή εκπαίδευση- λόγω της γενικώτερης πολυπλοκότητας- εμφανίζει θετικές και αρνητικές αλληλεπιδράσεις, σε πολλές δραστηριότητες και συνεπώς και σε αυτές που διέπουν σχέσεις, διδασκόντων και διδασκομένων. Το 28ο ΣΕΕΕ που οργανώνεται για πρώτη φορά, στην post covid-19 περίοδο, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων στους ανάλογα διαμορφωμένους χώρους , αποσκοπεί :

-Στην παρουσίαση του πλαισίου πολιτικών και προγραμμάτων της ΕΕ, που αφορούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό στο μέλλον.

-Εξετάζει ειδικότερα τις σχέσεις διδασκόντων και διδασκομένων υπό το πρίσμα των σημερινών πλαισίων των κοινωνιών της Ευρώπης και ιδιαιτέρως της Ελλάδος

-Όπως πάντα ευελπιστεί να δώσει την ευκαιρία για διάλογο, συμπεράσματα και προτάσεις, στους φορείς της εκπαιδευτικής πολιτικής (Εθνικής και Ευρωπαϊκής).

Το λεπτομερές πρόγραμμα το οποὶο προετοιμάζει η Οργανωτική Επιτροπή υπό τον συντονισμό της κας Φωτεινής Κολλάρα Συντονίστριας στο Γραφείο Συμβούλου εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και του Δρ.Θεοδώρου Καλλιάνου Επ/του Καθηγητού Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης περιλαμβάνει θεσμικούς εκπροσώπους καθώς και ομιλήτριες/τές από τήν Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Καθηγητές Πανεπιστημίων καθώς και εκπαιδευτικούς και θα ανακοινωθεί εγκαίρως κατά τα ειωθότα.

YΓ Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν τα ισχύοντα μέτρα ασφάλειας και δημόσιας υγείας στους χώρους της ΕΕ για όλους τους επισκέπτες-συνέδρους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ