ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Ναύπλιο, Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα και Καλάβρυτα προτιμούν οι εκδρομείς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:39:00 π.μ. | |
Αργολική πρωτεύουσα
Η φετινή χειμερινή σεζόν χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία για τους δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου. Παράλληλα έχουμε τα πρώτα στοιχεία για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ακινήτων, που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, παρουσιάζει αύξηση στις εγγραφές κατά 10%-20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα, ενώ αύξηση αναμένεται να σημειωθεί όσο μπαίνουμε στον χειμώνα και πλησιάζουμε τις ημέρες των εορτών.

Οι περιοχές της Πελοποννήσου που θα «βουλιάξουν» από κόσμο το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 84% και με δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο 280 ακινήτων. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 220€ έως 350€. Τα διαθέσιμα ακίνητα προς μίσθωση στην πλατφόρμα Airbnb είναι 45, ενώ οι προκρατήσεις το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου είναι στο 84%.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο οι Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» τόσο για τις ημέρες των εορτών όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες.

Οι προ-κρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα για το τριήμερο του Οκτωβρίου στα μέσα του Σεπτεμβρίου άγγιζαν το 81%, 60% και 66% αντίστοιχα, και πλέον το 100%, 83% και 66%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 240€ έως και 500€ στους αρκαδικούς προορισμούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35 τ.μ. έως 90 τ.μ.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει την Καλαμάτα, με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 82%, από 75% στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Από το σύνολο των 1.035 εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πλέον για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου διατίθενται προς μίσθωση 187 κατοικίες.

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου έφτασαν το 76% τα μέσα του Σεπτεμβρίου και πλέον αγγίζουν το 92%, καταγράφοντας αύξηση 16 ποσοστιαίων μονάδων.

Το καλό οδικό δίκτυο Αθηνών – Πατρών έφερε και πάλι τον αχαϊκό ορεινό προορισμό στο προσκήνιο για τους ταξιδιώτες που διαμένουν στην Αθήνα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 400€ έως 450€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 65 τ.μ. έως 75 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ