ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Δήμο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:19:00 μ.μ. | |
Ηρώο
Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας, συγκίνησης, εθνικής ομοψυχίας και ενότητας γιορτάστηκαν φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα από το Δήμο Ναυπλιέων η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και η Γιορτή του Αγίου Δημητρίου.

Για την γιορτή του Αγίου Δημήτριου στο φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στην Ασίνη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου και με την παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου εψάλη την παραμονή της εορτής την Τρίτη 25 Οκτωβρίου Αρχιερατικός εσπερινός ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας σε όλη τη κωμόπολη της Ασίνης.
Παρόμοιοι εορτασμοί τελέστηκαν επίσης σε Ανυφί και Πουλακίδα.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ διοργάνωσαν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων προς τιμή των ηρώων του έπους του 1940.

Ο Δήμος σημαιοστολίστηκε ενώ φωταγωγήθηκαν τις βραδινές ώρες πολλά εμβληματικά σημεία του. Ανήμερα της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, με την εκφώνηση πανηγυρικού λόγου, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των πεσόντων ηρώων ενώ ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας.
Οι φετινοί εορτασμοί ολοκληρώθηκαν με ένα μουσικό αφιέρωμα του έπους του 1940 από το μουσικό σχήμα Βυζαντινοί και παραδοσιακοί Αντίλαλοι στην αίθουσα του βουλευτικού σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα.
Ως Δήμος Ναυπλιέων ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συμπολίτες και επισκέπτες που συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Δήμου Ναυπλιέων. Ξεχωριστές ευχαριστίες στην Μητρόπολη Αργολίδας και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Νεκτάριο, το ιερατικό προσωπικό των ενοριακών ναών σε όλο το Δήμο Ναυπλιέων, σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαιτέρως τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας που μας έκαναν για άλλη μια φορά υπερήφανους, τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορείς και Συλλόγους που συμμετείχαν στις φετινές εκδηλώσεις.
Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουνε παρών στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης τονίζοντας τις αξίες της εθνικής ανεξαρτησίας και της αντίστασης απέναντι σε κάθε είδους ολοκληρωτισμό. Θα συνεχίσουμε μέσα σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα μας από εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους να συμβάλουμε για ενότητα, ελευθερία και ειρήνη.

Δήμος Ναυπλιέων  
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ