ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Μάθημα Φιλοσοφίας στο 3ο Λύκειο Άργους από τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Γεώργιο Στείρη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:53:00 π.μ. | | |
Γεώργιος Στείρης
Μάθημα Φιλοσοφίας στο 3ο Γενικό Λύκειο Άργους από τον καθηγητή Φιλοσοφίας κ, Γεώργιο Στείρη Αντιπρόεδρο του Τμήματος φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ.

Ένα από τα πλέον επίκαιρα ζητήματα στη φιλοσοφική έρευνα, και όχι μόνο, είναι αυτό της βούλησης: είναι ελεύθερες οι επιλογές των ανθρώπων στην καθημερινή τους ζωή ή επικρατεί o “απόλυτος προορισμός τους”; Αυταρχία ή Ετεραρχία; Αυτόνομη ή Ετεροκατευθυνόμενη είναι η βούλησή μας; 
Η φιλοσοφία θέτει αρχικά την “απορία” και άλλοτε αφ’ εαυτής άλλοτε αξιοποιώντας έρευνες από πεδία άλλων επιστημών “αποπειράται” να προσεγγίσει το ερώτημα. Οι δε απαντήσεις της συχνά προκαλούν κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της κοινωνίας (τόσο στη δικαιοσύνη, στο ποινικό σύστημα, στην ηθική, στην πολιτική, όσο πιο απλά στις διαπροσωπικές σχέσεις).

Με το θέμα της «ελεύθερης βούλησης» και των φιλοσοφικών σχολών που το προσεγγίζουν ασχολήθηκαν σε κλίμα ενθουσιασμού και έντονου ενδιαφέροντος την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Άργους υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ κ Γεωργίου Στείρη.
Οι δε φιλόλογοι εκπαιδευτικοί του Λυκείου μας, που παρακολούθησαν την υποδειγματική διδασκαλία τού κ. Γ. Στείρη, είδαν εφαρμοσμένους τους πολλαπλούς τρόπους προσέγγισης φιλοσοφικών ερωτημάτων, τις μεθόδους διαπραγμάτευσης-παρουσίασης και διδακτική τους.

Η Σχολική κοινότητα ευχαριστεί και δημόσια τον καθηγητή κ Γεώργιο Στείρη για την άκρως ενδιαφέρουσα υποδειγματική διδακτική πρότασή του.

H Διευθύντρια
Ματσιμάνη Νικολέττα
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ