ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

"Εμπρός της Ελλάδος Παιδιά": Εξαιρετική συναυλία στο Ναύπλιο αφιερωμένη στο έπος του ’40 (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:57:00 π.μ. | | |
Αδερφοί Καραβιώτη
Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνδιοργάνωση με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργάνωσαν συναυλία με τίτλο «Εμπρός της Ελλάδος Παιδιά», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό).

Ήταν μια συναυλία αφιερωμένη στο έπος του ’40 και στα τραγούδια της αξέχαστης τραγουδίστριας της Νίκης, Σοφίας Βέμπο, που έγραψαν ιστορία.
Τη συναυλία προλόγισε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας έγινε χρήση οπτικοαουστικού υλικού με ντοκουμέντα της εποχής για την παρουσίαση των τραγουδιών, τα οποία στο σύνολό τους συνιστούν την ιστορική επισκόπηση των γεγονότων του πολέμου, από την κήρυξη έως τη λήξη του.
Ειδικότερα, αποδόθηκαν αξέχαστες επιτυχίες των Μιχάλη Σουγιούλ, Θεόφραστου Σακελλαρίδη, αλλά και των νεότερων συνθετών Μάριου Τόκα, Λουκιανού Κηλαηδόνη, Μάνου Λοΐζου κ.ά με θέμα τα ζοφερά χρόνια της κατοχής.
Ο κόσμος τραγούδησε μαζί με τους καλλιτέχνες τον παιάνα Παιδιά της Ελλάδος παιδιά, το Κορόιδο Μουσολίνι, τον Ντούτσε, τον Έφεδρο ανθυπολοχαγό από το έργο Αλβανία των Κατσαρού-Πυθαγόρα, τον Μικρό Ήρωα, το Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου και άλλα κλασικά – διαχρονικά τραγούδια.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας και την ερμηνεία των τραγουδιών υπέφραψαν οι τραγουδιστές Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης και οι διακεκριμένοι μουσικοί που απάρτιζαν την ελαφρά ορχήστρα τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ