ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Άσκηση ετοιμότητας της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. για διάσωση από ανεμογεννήτρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:49:00 π.μ. | | |
Διάσωση από ανεμογεννήτρια
Η άσκηση ετοιμότητας, σε ανεμογεννήτρια στο Αιολικό Πάρκο «Άσπρη Πέτρα» στην Δημοτική Ενότητα του Κέχρου Ροδόπης του Δήμου Αρριανών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. στην «διάσωση σε ύψος».


Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε διάσωση προσωπικού της ομάδας λειτουργίας και συντήρησης του αιολικού πάρκου, από την νασέλα ανεμογεννήτριας ύψους 50 μέτρων. Κατά την εξέλιξή της, τα στελέχη της 4ης Ε.Μ.Α.Κ. προσέγγισαν τον εργαζόμενο με τη χρήση σχοινιών και ειδικού εξοπλισμού για εργασία σε ύψος, ενώ για την ασφαλή μεταφορά του στο έδαφος χρησιμοποίησαν ειδικό φορείο.

Παράλληλα, οι διασώστες της 4ης Ε.Μ.Α.Κ., εξασκήθηκαν στην ανάβαση και κατάβαση με διπλούς ανακόπτες, στη χρήση του εξοπλισμού διάσωσης, στη χρήση ιμάντων και σταθεροποιητή θέσης και ενημερώθηκαν για την λειτουργία και τα εξαρτήματα/εξοπλισμό των ανεμογεννητριών, προκειμένου να ενεργούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε συμβάντα με ανάλογες απαιτήσεις.
Τον χώρο της άσκησης διέθεσε η Enel Green Power Hellas. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Επικεφαλής Υγείας, Ασφαλείας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ευρώπης, Δημήτρης Τσιφής, δήλωσε σχετικά: «Στην Enel Green Power Hellas, συμπληρώνουμε με επιτυχία και υπερηφάνεια πάνω από 3500 ημέρες χωρίς ατύχημα στα έργα μας, από το 2008 που δραστηριοποιούμαστε στη χώρα. Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί πραγματοποιούμε συχνές και απαιτητικές ασκήσεις ετοιμότητας και εφαρμόζουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο εκπαίδευσης και αφετέρου γιατί φροντίζουμε ώστε ο εξοπλισμός μας και οι εγκαταστάσεις μας να είναι στη βέλτιστη δυνατή κατάσταση. Σ’ αυτή την άσκηση συνεργαστήκαμε με την Ε.Μ.Α.Κ., την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συμμέτοχή, το ζήλο και τις εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας.»

Την άσκηση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κέχρου, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, του Ε.Κ.Α.Β., των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά το πέρας της άσκησης, η Enel Green Power Hellas, ως αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, προέβη σε δωρεά εξοπλισμού ασφαλείας και διάσωσης στην 4ης Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, ευχαριστώντας παράλληλα για τη καθοριστική συνεισφορά της στην ασφάλεια και ευημερία της κοινωνίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ