ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ελαιόλαδο: Στα 5,07 ευρώ έκλεισε συμφωνία ο Συνεταιρισμός των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:14:00 π.μ. |
Ελαιόλαδο
Νέα συμφωνία με 5,07 για το ελαιόλαδο στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, η τιμή του προϊόντος αυξάνεται.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Λακωνίας ενημέρωσε τους παραγωγούς πως από τις 22 Οκτωβρίου η τιμή του ελαιολάδου διαμορφώνεται στα 5,07 ευρώ το κιλό και για ποσότητα 350 τόνων, έπειτα από νέα προσφορά της εταιρείας Alta Maremma, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Οι πρώτες ποσότητες φετινού αγουρέλαιου (ποικιλία Αθηνοελιά) και συγκεκριμένα 300 τόνοι δόθηκαν στην εταιρεία Alta Maremma στην τιμή των 4,90 ευρώ το κιλό κι ενώ στη Λακωνία το πρώτο ιδιωτικό ελαιοτριβείο είχε ξεκινήσει με τιμή παραγωγού 5 ευρώ το κιλό.

Τα... πάνω τους έχουν πάρει εν τω μεταξύ διεθνώς οι τιμές παραγωγού στο ελαιόλαδο, μετά και από την επίσημη πρόβλεψη για την φετινή παραγωγή στην Ισπανία, η οποία σύμφωνα με στοιχεία του εκεί υπουργείου Γεωργίας, δεν θα ξεπεράσει τους 800.000 τόνους.

Ξεκίνησε η συγκομιδή της ελιάς και στην Ερμιονίδα


Με τις καλύτερες προοπτικές από την άποψη της τιμής, αλλά και της ποιότητας, έχει αρχίσει σιγά-σιγά η συγκομιδή της ελιάς και στην περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο, ο γραμματέας του Συνεταιρισμού, κ. Γιάννης Κοροντίνης, δεν έχει βγει ακόμα τιμή παραγωγού από τον Συνεταιρισμό. Σύμφωνα πάντως με σχετικές εκτιμήσεις, η τιμή και στην Ερμιονίδα θα κυμανθεί στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς.

Ενημέρωση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελιάς Ιμέρων

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελιάς Ιμέρων έκανε γνωστό στους ελαιοπαραγωγούς ότι το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού στα Ίμερα Κοζάνης, θα λειτουργήσει για ελαιοποίηση την φετινή περίοδο από 29/10 εως 30/11. Επίσης γίνεται γνωστό στους παραγωγούς ότι με την πρόοδο συλλογής του ελαιοκάρπου τους το ελαιοτριβείο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδος και σε εικοσιτετράωρη βάση. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός ελαιοπαραγωγών η λειτουργία θα παραταθεί. Η σειρά των ραντεβού θα τηρείται αυστηρά για την καλύτερη εξυπηρέτηση, για διαφάνεια και για να περιοριστούν στο ελάχιστο τα παράπονα και οι παρεξηγήσεις.

Πηγή: Agrotypos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ