ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

"Ανταρσία στο Μωριά": Στις 7 Οκτώβρη στο Ναύπλιο δικάζουν την αντίσταση και την αλληλεγγύη στην αρπαγή των σπιτιών μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:53:00 μ.μ. | |
"Ανταρσία στο Μοριά"
Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται σε απόγνωση καθώς έρχεται ο χειμώνας με την ακρίβεια να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, την ανεργία και την υποαπασχόληση να καλπάζουν και την κυβέρνηση να επιδίδεται σε επιδοματικές πολιτικές που μοιάζουν περισσότερο σαν “ασπιρίνες για τον καρκίνο”, φροντίζοντας μόνο να διατηρήσει τα υπερκέρδη του το κεφάλαιο, εκμεταλλευόμενο τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, όπως προηγούμενα την υγειονομική και την οικονομική…


Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου δικάζονται σε δύο δίκες στα δικαστήρια Ναυπλίου 19 αγωνιστές που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας στο Άργος το 2017. Τα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που δικάζονται δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να υπερασπιστούν το συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη στη διασφάλιση των αναγκαίων για τη ζωή, όπως η στέγη, η τροφή, το ρεύμα, το νερό. Οι διώξεις των αγωνιστών και οι κατασκευασμένες κατηγορίες αποτελούν πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα, παραπέμπουν στις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας και είναι καθαρά πολιτικές διώξεις που έγιναν σε μια οργανωμένη προσπάθεια εκφοβισμού της κοινωνικής πλειοψηφίας και αποδυνάμωσης των όποιων αντιστάσεων στην απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική.

Με την δίκη αυτή, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι δικάζονται οι δημοκρατικοί, ακηδεμόνευτοι, μαχητικοί και νικηφόροι αγώνες που έδειξαν το δρόμο πώς θα παλέψουμε για να σώσουμε την λαϊκή κατοικία και περιουσία. Στόχο έχουν και στις σημερινές δύσκολες για το λαό συνθήκες να τον τρομοκρατήσουν και να περάσει το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη και δεν υπάρχει εναλλακτική στην κοινωνική βαρβαρότητα.

Οι κατηγορούμενοι συναγωνιστές δεν είναι μόνοι! Όλοι/ες μαζί θα δώσουμε κι αυτόν τον αγώνα μέχρι τη νίκη και την πανηγυρική αθώωση όλων των διωκόμενων. Αποτελεί άλλωστε και σήμερα απόλυτη αναγκαιότητα ο αγώνας για τη διαφύλαξη της λαϊκής κατοικίας, ειδικά μετά την ψήφιση και εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, με τον οποίο χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θα χάσουν ακόμη και το σπίτι τους.

Γι αυτό και καλούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης-συμπαράστασης, την

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 10.00 στα Δικαστήρια Ναυπλίου

Καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα αγώνα, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές.

Η αντίσταση ήταν και είναι μονόδρομος!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ