ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Γενικός απεργιακός ξεσηκωμός στις 9 Νοέμβρη!!!

Απεργία
Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Μας προετοιμάζουν για ένα δύσκολο χειμώνα διαμηνύοντας σε εργαζόμενους και συνολικά το λαό, ότι «προσαρμόζεστε στις απαιτήσεις του κεφαλαίου ή πεθαίνετε». Σε αυτές τις προκλητικές δηλώσεις της Κυβέρνησης εμείς απαντάμε ότι δε θα προσαρμοστούμε με την ανέχεια, το φόβο του πολέμου και την αρρώστια για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα!

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό στις 9 Νοέμβρη

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ.


Τα pass και voucher που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό, όταν το ρεύμα έχει εκτιναχθεί στα ύψη, όταν η βενζίνη και τα καύσιμα κυμαίνονται στα 2€ το λίτρο. Όταν χρειάζονται τουλάχιστον 300€ το μήνα για super market.

Το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, για να ζεστάνουμε τις οικογένειές μας έχει γίνει είδος πολυτελείας. Προσπαθούν να μας πείσουν για ακόμα μια φορά ότι φταίμε εμείς γιατί ξοδεύουμε πολλά, γιατί ανάβουμε περισσότερο από όσο χρειάζεται την θέρμανση, γιατί μαγειρεύουμε κάθε μέρα, γιατί χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο για να πάμε στη δουλειά.

Καμιά ευθύνη δεν έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε τα σπασμένα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και της «πράσινης» ανάπτυξης.
Κλείνουμε τα αυτιά μας στις ψεύτικες υποσχέσεις που φουντώνουν όσο πλησιάζουν εκλογές. Για τη σημερινή κατάσταση ευθύνες έχουν όχι μόνο όλες οι κυβερνήσεις αλλά και όλα τα κόμματα που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων. Όλοι μαζί συμφωνούν στην συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία με ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που κοστίζει δις ευρώ, στις κυρώσεις που πληρώνουμε χρυσάφι, στις επιδοτήσεις σε μεγάλους ομίλους για να μη θιχτούν τα κέρδη τους στέλνοντας σε εμάς το λογαριασμό και που ανεβάζουν τον πληθωρισμό στις πλάτες μας, στις πράσινες μπίζνες που μαυρίζουν τη ζωή μας κτλ.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!


Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο, να οργανώσουμε τον αγώνα για τα δικά μας συμφέροντα, να οργανώσουμε τη διεκδίκηση για να αυξηθούν οι μισθοί. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, φαγητό, να μην βγει σε πλειστηριασμό κανένα σπίτι συναδέλφου.

ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ!


Ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις. Μας τον έδειξαν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία που όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά και συγκρούστηκαν με εργοδότες και αντεργατικούς νόμους. Μόνο σε αυτές τις αγωνιστικές εστίες οι εργαζόμενοι μπόρεσαν και είδαν κάποιες νίκες, μικρές ή μεγάλες.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας και είμαστε σε επαγρύπνηση για:

· Να παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας

· Να σταματήσει η εργοδοτική ασυδοσία και οι απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων

· Να μην πραγματοποιείται καμιά αυθαίρετη και εκδικητική μετακίνηση συναδέλφων σε άλλα καταστήματα εντός ή εκτός νομού, από μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ.


Μόνο η δική μας δράση μπορεί να υποχρεώσει την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα αιτήματα μας, να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια.

Δυναμώνουμε τον διεκδικητικό αγώνα:
-Για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού.

-Για κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Για μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Για διαγραφή των χρεών – 
-Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

-Για μέτρα προστασίας από την πανδημία. Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και πόρους.

-Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο τα πολεμικά σφαγεία που δυναμώνουν στη περιοχή μας, στην Ουκρανία και αλλού. Δε συντασσόμαστε με κανένα ληστή – ιμπεριαλιστή.

-Γιατί δεν ανεχόμαστε να καταργούνται οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες του λαού. 

-Καμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όχι στις αντεργατικές ανατροπές που καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

-Για μείωση του σταθερού χρόνου εργασίας. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Αγώνας ενάντια στις απολύσεις και την απληρωσιά.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ,
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ 10:30 ΠΜ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ