ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Προς αντικατάσταση ο αγωγός του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους - Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:28:00 μ.μ. | |
βιολογικός
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, την εργολαβική σύμβαση για την αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Αργους –Ναυπλίου, η δαπάνη της οποίας ανέρχεται σε 1.037.757,50 ευρώ.

Η υπογραφή της εν λόγω σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου έγινε σε εφαρμογή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Αργους – Μυκηνών, πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της σύμβασης, “με το έργο αυτό λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βιολογικός Καθαρισμός Αργους – Ναυπλίου, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση”.

Επισήμανε δε πως “η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στπν Βιολογικό Καθαρισμό Αργους –Ναυπλίου, η οποία θα έπρεπε να έχει επιλυθεί εδώ και χρόνια, δεν επιτρέπει σε κανέναν να μην σταθεί αρωγός προς όφελος των κατοίκων και μίας περιοχής που είναι από τις πλέον τουριστικές, όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά της χώρας”, διευκρινίζοντας ότι με το σκεπτικό αυτό κινήθηκε η Περιφέρεια, η οποία τυπικά δεν έχει στην αρμοδιότητά της τέτοια έργα.

“Γι’ αυτόν το λόγο η Περιφέρεια ανέλαβε το κόστος και προχωρεί στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην επίλυση των γενικότερων προβλημάτων που υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου” κατέληξε ο περιφερειάρχης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ