ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Αργολίδα: Προθεσμία πήραν οι κατηγορούμενοι του κυκλώματος ναρκωτικών - Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός - Διατάχθηκε ΕΔΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 μ.μ. | | |
Συλλήψεις
Δύο ζευγάρια, το ένα μαζί με τον γιο του, καθώς και ένας αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί σε τμήμα της Αργολίδας, συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση για την καλλιέργεια και την συστηματική διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στο Ναύπλιο και το Άργος. Μάλιστα, στην κατοχή τους βρέθηκε ένα μεγάλο οπλοστάσιο με Καλάσνικοφ και εκρηκτικές ύλες.


Η σπείρα εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Ασφάλειας Ναυπλίου, η οποία οργάνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ευρείας κλίμακας επιχείρηση, μαζί με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών. 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έξι Έλληνες, τέσσερις άνδρες ηλικίας 19 ως 51 και δυο γυναίκες 42 και 44 χρόνων. Η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στο αγρόκτημα και την κατοικία του 48χρονου στη περιοχή της Δαλαμανάρας  Άργους, όπου διέμενε μαζί με την 42χρονη σύζυγό του και τον 19χρονο γιο τους.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 13 κιλών και 427 γραμμαρίων, 38 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,20 μέτρων, αλλά και σπόροι κάνναβης βάρους δυο κιλών και 154 γραμμαρίων. 

Σε ένα υπόγειο του κτήματος εντοπίστηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ και ένα πυροβόλο όπλο με επτά φυσίγγια στον γεμιστήρα, που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, καθώς και τρία κυνηγετικά όπλα χωρίς άδειες, εννέα πυροκροτητές, επτά μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας, 11,5 μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, 355 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη δυο κινητά τηλέφωνα και δυο οχήματα.

Ένας από τους δράστες φέρεται να είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ στο σπίτι του είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια από αγνώστους. 

Σε έρευνες στο σπίτι του 51χρονου και της 44χρονης βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 148 γραμμαρίων, ενώ στο σπίτι του 49χρονου αστυνομικού κατασχέθηκε το κινητό του για το οποίο ζητήθηκε άρση απορρήτου ώστε να εξακριβωθεί ο βαθμός εμπλοκής του από τις συνομιλίες του. Στο μεταξύ, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα εκρηκτικά κατά περίπτωση με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου όπου οι πέντε από αυτούς έλαβαν προθεσμία για την Πέμπτη 20 και ο ένας για την Παρασκευή.21/10 

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια Ναυπλίου που ερευνά τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην σπείρα, αλλά και τυχόν συμμετοχή των μελών της και σε άλλες παρανομίες.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ