ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Αποστράτων Στελεχών Λιμενικού Σώματος Αργολίδας

Επιστολή συνταξιούχων Λ.Σ.
Έγγραφες διαμαρτυρίες απέστειλε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Π.Ν  και ο Σύλλογος Αποστράτων Στελεχών Λιμενικού Σώματος Ν. Αργολίδας προς τον Πρωθυπουργό και τους βουλευτές Αργολίδας.

Η επιστολή του Συλλόγου Αποστράτων Στελεχών Λιμενικού Σώματος Ν. Αργολίδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
"Ο ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΦΩΚΑΣ"
Ναύπλιο, 12 Οκτωβρίου 2022 

Προς: Τους Αξιότιμους Βουλευτές του Ν. Αργολίδας κ. Ιωάννη ΑΝΔΡΙΑΝΟ, κ. Ιωάννη ΓΚΙΟΛΑ, κ. Ανδρέα ΠΟΥΛΑ 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουν προκαλέσει έντονη αναστάτωση στα εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος οι διάχυτες φήμες ότι θα πραγματοποιηθεί νομοθετική παρέμβαση προκειμένου να μειωθούν τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και κατ'ακολουθία των α)Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και β) Ε.Λ.Ο.Α.Ν.(Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοήθειας Ναυτικού) από τις ανταποδοτικές κρατήσεις που μέχρι τούδε διενεργούνται επί της πάσης φύσεως συμβάσεων προμηθειών και εξοπλιστικών δαπανών. 

Το Υπουργείο Οικονομικών το Φεβρουάριο του 2021 ζήτησε αρμοδίως , ενόψει των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ε.Δ. , να ρυθμιστεί νομοθετικά η μείωση κατά 50% των ποσοστών των διενεργουμένων κρατήσεων υπέρ των εν λόγω Ταμείων. 

Το Υπουργείο Οικονομικών αιτιολόγησε το αίτημά του επικαλούμενο ότι κατά την τελευταία δεκαετία οι δαπάνες για τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι αυξημένες σε σχέση με τα παρελθόντα έτη. 

Τα ως άνω επιβεβαιώνονται με έγγραφη απάντηση του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε σχετικό ερώτημα βουλευτών. 

Από τη γραπτή απάντηση του κυρίου Υπουργού προς τους ερωτήσαντες Βουλευτές συνάγεται ότι αφενός θα επέλθει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για την υποστήριξη μελλοντικών εξοπλιστικών προγραμμάτων αφετέρου θα διασφαλισθεί διαχρονικά η ενίσχυση των Ταμείων προς χορήγηση εγκαίρως των παροχών τους χωρίς κινδύνους για την βιωσιμότητα τους. Όλα τα ανωτέρω προκαλούν ανησυχία στους Μετόχους. 

Δεν είναι γνωστό ότι οι μόνοι Δημόσιοι λειτουργοί που δεν έχουν επικουρική ασφάλιση είναι οι Στρατιωτικοί και οι Λιμενικοί και ότι δεν καταβάλλεται εργοδοτική εισφορά 3% από την πολιτεία στα αυτοχρηματοδοτούμενα από τις εισφορές των στελεχών Μετοχικά Ταμεία που έχουν ιδρύσει; Και στο παρελθόν υπήρξαν κατά περιόδους αυξημένες εξοπλιστικές δαπάνες χωρίς όμως να μειωθούν τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων. 

Ως Σύλλογος Αποστράτων Στελεχών Λιμενικού Σώματος Ν. Αργολίδας "Ο ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΦΩΚΑΣ" εκπροσωπώντας 95 μέλη ,παρακαλούμε όπως ενεργήσετε αρμοδίως ,προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη αποφάσεων που σε μια κρίσιμη περίοδο, όπως η σημερινή, θα έχει αντίκτυπο στο ηθικό του προσωπικού των Ε.Δ. και του Λιμενικού Σώματος. 

Με τιμή 
Πλοίαρχος ε.α. Γκούμας Χρήστος 

Η επιστολή του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΔ 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Εκπροσωπώντας ως πρόεδρος του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων Αποστράτων Ε.Δ. 100.000 μέλη και τις οικογένειες του συνόλου των Απόστρατων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών των Ε.Δ., σας υποβάλουμε παρακάτω πίνακα με τα κυριότερα θέματα που απασχολούν σήμερα τους Απόστρατους συνταξιούχους των ΕΔ, τα οποία αφορούν σε συνταξιοδοτικά / ασφαλιστικά και οικονομικά θέματα, εξαρτώμενα κατά κύριο λόγο από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, καθώς κάθε προσπάθεια του Συντονιστικού και των Ενώσεων για αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων και της εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων, απέβη άκαρπη έως σήμερα. 


Κοινή διαπίστωση, είναι η δυστοκία των παραπάνω Υπουργείων για εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και η δυσκολία κατανόησης της ιδιαιτερότητας του στρατιωτικού λειτουργήματος, των ειδικών συνθηκών εργασίας των στρατιωτικών, οι οποίες συνεπάγονται αυξημένους κινδύνους για τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα και την αναγνώριση της σημασίας της αποστολής που επιτελούν, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία τόσο των ‘’εν αποστρατεία’’ όσο και των ‘’εν ενεργεία’’ στελεχών των ΕΔ που διαβλέπουν την αντιμετώπιση της πολιτείας ως μελλοντικοί συνταξιούχοι. 

Για το ΔΣ 
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ