ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Αναπλάσεις: Πως το Ναύπλιο κοιτάει στο μέλλον

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:58:00 μ.μ. |
Βαγγέλης Κωσταρέλος
Το Ναύπλιο το τελευταίο καιρό φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο, ομορφαίνει, γίνεται ελκυστικότερο στους δημότες και τους επισκέπτες. 

Η παλιά του πόλη εδώ και χρόνια έχει μία εξαιρετική όψη χάρης στις πεζοδρομήσεις τις οποίες έχει κάνει η Δημοτική Αρχή. 

Πεζοδρομήσεις που εξυπηρετούν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τις οικίες και που στόχο έχουν τη διαμόρφωση μία καλύτερης ποιότητας ζωής. 

Βεβαίως υπάρχουν και αυτοί που θα πουν ότι τα έργα αυτά ήταν λίγα για την πόλη του Ναυπλίου. Ναι, ήταν λίγα γιατί χρειάζονται ακόμα περισσότερα για να αναδειχθεί η φυσιογνωμία της πόλης ουσιαστικότερα και ποιοτικότερα. 

Χρειάζεται περισσότερο πράσινο, καλύτερη αξιοποίηση των πλατειών και των πάρκων της πόλης με στόχο την ένωση με όλες τις γειτονιές της. 

Στόχος που είναι εφικτός, αν αναλογιστεί κανείς ότι το έργο π.χ. της Αιγίου μπορεί να ενώσει το κεντρικότερο σημείο της πόλης με γειτονιές που μέχρι σήμερα θεωρητικά φαίνονται αποκομμένες. 

Γειτονιές επίσης που ήταν υποβαθμισμένες αποκτούν οντότητα μέσα στο αστικό περιβάλλον της πόλης του Ναυπλίου και αυτή είναι η Ασκληπιού (μετά το νοσοκομείο) όπου ο δήμος προχωρά στην αξιοποίηση της περιοχής που βρίσκεται η περίφημη «Βίλα Ζυμβρακάκη» δημιουργώντας εκεί ένα πάρκο. 

Μέσα στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής για περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της πόλης ήταν και η αποκατάσταση της καστρονισίδας Μπούρτζι η οποία εδώ και καιρό αναστυλώνεται προκειμένου να μπορέσει να δεχθεί και πάλι επισκέπτες. 

Τέλος και συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι: Ο σχεδιασμός απαιτούσε και απαιτεί στροφή σε προσεγγίσεις αναγέννησης και αναζωογόνησης που έχουν χαρακτήρα πολυδιάστατο και υπηρετούν πολλαπλούς στόχους και αυτό μέχρι στιγμής προσπαθεί να πράξει ο δήμος. 

Τι εννοούμε λέγοντας στόχους: Βελτίωση της αστικής μορφής και δομής της πόλης με όρους οικονομικούς κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς, δημιουργία βιώσιμων χώρων κατοικίας, εργασίας και αναψυχής και βεβαίως το σημαντικότερο αυτό το πετυχαίνει η πεζοδρόμηση που έχει γίνει στην πόλη είναι η αντιμετώπιση της ρύπανσης. 

Βεβαίως, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να πει κανείς ότι η πολυλειτουργικότητα έχει επιτευχθεί.

Ευάγγελος Κωσταρέλος
Αντιπρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο Ναυπλίου
Νέας Δημοκρατίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ