ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Μετακίνηση των μαθητών: Τι απασχόλησε την επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 π.μ. |
μαθητής
Συνεδρίασε, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, η Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Εργου (ΠΟΔΕ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντικείμενο την μετακίνηση των μαθητών προς και από τα σχολεία τους.

Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι σήμερα, καθώς και ζητήματα εισηγήσεων σχετικών με το αντικείμενο της μεταφοράς μαθητών προς το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υπάρξουν αντίστοιχες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Αναλυτικότερα συζητήθηκαν:

– Το θέμα της τιμής του καυσίμου, ειδικά για τα ταξί.

– Η αναπροσαρμογή της τιμής καυσίμου για τους γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά τους, όπου τα δρομολόγια είναι άγονα ή δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο.

– Η αναμονή των μαθητών μετά τη λήξη των μαθημάτων τους.

– Οι έδρες των μεταφορικών μέσων στις ορεινές περιοχές.

Παράλληλα, τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στην επαναπροκήρυξη άγονων δρομολογίων καθώς και στον σχεδιασμό νέων δρομολογίων, όπου κρίνεται αναγκαίο.

Από την πλευρά τους, οι διευθυντές Εκπαίδευσης έθεσαν ζητήματα που έχουν προκύψει και αφορούν σε κάποια δρομολόγια, ζητήματα που -όπως τονίστηκε- είτε έχουν αντιμετωπιστεί ήδη, είτε βρίσκονται στην διαδικασία αντιμετώπισής τους.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης τόνισε πως η μεταφορά μαθητών διεξάγεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ποσοστό άνω του 90%, ενώ ο συντονιστής του έργου, αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος δήλωσε ότι κάθε θέμα που ανακύπτει -είτε από τις υπηρεσίες, είτε από τους γονείς, είτε από τους διευθυντές Εκπαίδευσης-, να παραπέμπεται στο γραφείο του και “με συνεργασία όλων των εμπλεκομένων να λύνεται, βάσει του δίκαιου του αιτήματος”.

Η ΠΟΔΕ θα συγκληθεί εκ νέου περί τα τέλη Νοεμβρίου, ώστε να υπάρξει επικαιροποίηση των θεμάτων αφού, όπως επισημάνθηκε, “κοινός στόχος είναι οι μαθητές να φθάνουν εγκαίρως και με ασφάλεια από το σπίτι τους στο σχολείο τους και αντίστροφα και να μην παρακωλύεται η εκπαίδευσή τους”.

Στη σημερινή συνεδρίαση, εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο, συμμετείχαν επίσης οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, οι υπεύθυνοι μεταφοράς μαθητών Περιφέρειας Πελοποννήσου, Διευθυντές Οικονομικού σε κάθε Περιφερειακή ενότητα και η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ