ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

"Οι στεναγμοί της νιότης" του Αργείου Αρχαιολόγου και Συγγραφέα Δημήτρη Κούσουλα παρουσιάστηκε στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 π.μ. | | |
"Οι στεναγμοί της νιότης"
Μία βραδιά ποιητικής ανάτασης, μεστή από μουσικές περιπλανήσεις καινοσταλγικές αναζητήσεις στη λυρική περιδίνηση της ελληνικής ποιητικής παράδοσης, φιλοξένησε η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών στις 14 Οκτωβρίου, όπου παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή "Οι στεναγμοί της νιότης", του Αργείου Αρχαιολόγου και Συγγραφέα Δημητρίου Αθ. Κούσουλα. 
Για την ποιητική συλλογή, μίλησαν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Συγγραφέας - Εικαστικός κος. κος. Κωνσταντίνος Καρούσος, ο Δρ. Κλασικής Αρχαιολογίας Κωνσταντίνος Τζιαμπάσης, η κα. Αρχαιολόγος Μηλιά Γιαννακούλη καθώς και ο ίδιος ο Συγγραφέας. Αφού ο Ποιητής έκανε μία αναδρομή στην πλούσια ποιητική παράδοση της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, το λόγο πήρε ο κος. Καρούσος, ο οποίος εξήρε «την προσωπική και ιδιότυπη χρήση της γλώσσας, με δυναμική και πλούσια γλωσσοπλαστική και εννοιολογική λεκτική έκφραση, με ρυθμικές νότες και ομόηχους στίχους και συνδετικό ιστό, τον ανυψωτικό έρωτα της πρακτικής ανταπόκρισης, στα φωτεινά μονοπάτια της καθημερινότητας και με πολλά και συχνά τανύσματα ελληνολατρείας, που αρμοδένουν τους στεναγμούς της νιότης, μ΄ ένα παλμό συναισθηματικής και αισθητικής ανανέωσης». Η βραδιά έκλεισε με την απαγγελία ποιημάτων από την ποιητική συλλογή. Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής θα επαναληφθεί στην Αργολίδα τους επόμενους μήνες.
Η ποιητική συλλογή, που περιλαμβάνει έμμετρη ποίηση με έντονο την αρχαιοελληνική και μεσαιωνική παράδοση καθώς και το θρησκευτικό στοιχείο, με πηγές έμπνευσης την αρχαία ελληνική τέχνη και μυθολογία, την Ορθόδοξη υμνολογία, τα ερωτικά ιπποτικά μυθιστορήματα των Μέσων Χρόνων, τη δημοτική παράδοση και τη λαϊκή τέχνη, τον εξιδανικευμένο έρωτα καθώς και το ελληνικό τοπίο, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο.
Γνωρίστε τον συγγραφέα:

Ο Δημήτριος Αθ. Κούσουλας είναι αρχαιολόγος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και μεγάλωσε στο Άργος, όπου και διαμένει. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Κλασική Αρχαιολογία (Master of Arts) και Λατινική Φιλολογία, στο Πανεπιστήμιο της Βόννης (Γερμανία). Εργάστηκε επί μακρώ σε σωστικές και συστηματικές ανασκαφικές έρευνες και σε αποθήκες μουσείων, ως επιβλέπων αρχαιολόγος.

Έχει πραγματοποιήσει σειρά ανακοινώσεων και μελετών για την αρχαία ελληνική τέχνη σε διεθνή συνέδρια. Ασχολείται με τη βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική (πιάνο) και τη μαρμαρογλυπτική. Από το 2019, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Münster
(Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία).

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/οι-στεναγμοί-της-νιότης/

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ