ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Με επιτυχία η ημερίδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου: "Προστασία της ελεύθερης κίνησης των ατόμων με αναπηρία"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:34:00 μ.μ. |
Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, συνδιοργάνωσαν σήμερα (27.10.2022) το πρωί, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Προστασία της ελεύθερης κίνησης των ατόμων με αναπηρία και διασφάλιση της συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή χωρίς διακρίσεις – Ενδυνάμωση της θέσης των ατόμων με αναπηρία στην Κοινωνία των Πολιτών».
Κατά την έναρξη της Ημερίδας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και επεσήμανε το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία για ίση μεταχείριση, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, την ισότιμη και πλήρη κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών, με αυτονομία και έχοντας προσβασιμότητα σε κάθε είδους χώρους, υπηρεσίες και υποδομές.

Στη συνέχεια, τους συμμετέχοντες καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, κ. Νίκος Καραλής.
Στο πλαίσιο της ημερίδας χαιρετισμούς απεύθυναν ο Αντιπεριφερειαρχής Π.Ε. Αρκαδίας κ. Εμμανουήλ Σκαντζός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομίας, Εκπαίδευσης, Οργάνωσης και Δίκαιης Μετάβασης στην Μεταλιγνιτική Εποχή, κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικών Θεμάτων Καλαμάτας κ. Γεώργιος Φάβας.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από:

• τον κ. Αναστάσιο Γκιολή, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας & Αλληλεγγύης,

• την κα. Μαρία Παρίση, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου,

• τον Αστυνόμο Β΄ Γεώργαρη Ανδρέα, του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου,

• την Υ/Β’ Νίκη Πανοπούλου, Ψυχολόγο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας, γινόταν διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, για τους συνανθρώπους μας με προβλήματα ακοής.

Την ημερίδα παρακολούθησαν φορείς των Αντιπεριφερειών και των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι Διευθυντές και προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και εκπρόσωποι Συλλόγων - Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία.
Σκοπός της Ημερίδας, ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συμμετεχόντων, αλλά και η ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να συμβάλλουν όλοι, φορείς και κοινωνία, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες δράσεις που αναδεικνύουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας με τους πολίτες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ