ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Λαϊκή Συσπείρωση: Στο Πε.Συ. Πελοποννήσου το θέμα των αποζημιώσεων - Δίκαια τα αιτήματα των αγροτών της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:13:00 μ.μ. | | | |
Λαϊκή Συσπείρωση
Προκαλεί και παρανομεί ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μαλτέζος. Αν και Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδος, αρνείται να εγγράψει το θέμα με τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό τον Γενάρη του 2022 και μάλιστα πρώτο, όπως είναι υποχρεωμένος, αφού το ζητούν 21 περιφερειακοί σύμβουλοι μετά από πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης.


Είναι γελασμένος αν νομίζει ότι δεν θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της Δευτέρας. Θα συζητηθεί και θα πάρει απόφαση το Πε.Συ.Π., στήριξης των αγροτών και καταβολής των αποζημιώσεων όπως είχαν δεσμευτεί όλοι τους μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ακόμα και ο Πελοποννήσιος Διοικητής του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζος που τώρα προκαλεί τους αγρότες της Αργολίδας λέγοντας ότι είναι «υποκινούμενοι» και αντί να διαμαρτύρονται και να κινητοποιούνται, θα έπρεπε να μείνουν σπίτια τους και να δίνουν «επαίνους» προς την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ!

Οι αγρότες, δεν έχουν και δεν πρέπει να επιστρέψουν ευρώ από τις προκαταβολές που εδόθησαν, αντίθετα πρέπει να αποζημιωθούν όλοι και μάλιστα στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν. Δεν χρωστούν τίποτα, αντίθετα έχουν πληρώσει και πληρώνουν πολύ ακριβά τα αποτελέσματα της αντιαγροτικής πολιτικής που ασκείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις στα πλαίσια της ΚΑΠ και σήμερα έρχονται αντιμέτωποι με την τεράστια εκτόξευση του κόστους παραγωγής και τις χαμηλές τιμές που πωλούν τα προϊόντα τους, δίνοντας στην κυριολεξία αγώνα επιβίωσης για να μείνουν στα χωράφια τους.

Γι αυτό και πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους, γιατί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή την πολιτική, η οποία υπηρετεί τον μονόδρομο της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Πε.Συ.Π. κ. Μαλτέζο να εκδώσει ορθή επανάληψη της πρόσκλησης, θέτοντας πρώτο θέμα συζήτησης όπως έχει υποχρέωση από τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα «αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό».

Μπορούν να περιμένουν τα αιτήματα των βιομηχάνων και των κατασκευαστών που προωθούν με τόσο ζήλο, όπως είναι οι διάφορες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που κυριαρχούν στα θέματα συνεδρίασης του ΠεΣυΠ τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση, έτσι και αλλιώς θα το θέσουμε προ ημερήσιας διάταξης. Και ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του..
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ