ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση Συνταξιουχικών Οργανώσεων με τον Πρωθυπουργό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:14:00 π.μ. |
Μητσοτάκης
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14/10/ 22 – ώρα 16.00 μ.μ. η προγραμματισμένη συνάντηση των Συνταξιουχικών Οργανώσεων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τους συνταξιούχους εκπροσώπησαν:

-Ο Πρόεδρος του ΙΚΑ
-Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣ
-Ο Πρόεδρος του ΟΑΕΕ
-Η Πρόεδρος των Δικηγόρων
-Η Πρόεδρος των Εμπόρων
-Ο Πρόεδρος των Αποστράτων Ναυτικών

Η συζήτηση διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα και κράτησε μία ώρα και τριάντα λεπτά. Μετά τη σύντομη εισαγωγή του Πρωθυπουργού, τον λόγο πήραν όλοι οι Πρόεδροι και έθεσαν, στην ίδια κατεύθυνση, τα γενικά και μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν τους συνταξιούχους.

Τέθηκε το θέμα της ακρίβειας που φτωχαίνει όλο και περισσότερο τους συνταξιούχους και όποιο ποσό δοθεί για την προστασία των συντάξεων από τον τιμάριθμο. Τελικά, ο μαθηματικός τύπος, δυστυχώς, θα εφαρμοστεί και θα αποδοθεί αφενός ο μισός τιμάριθμος και μόνο σε αυτούς που δεν έχουν προσωπική διαφορά. Αφετέρου για όσους έχουν προσωπική διαφορά, ό,τι αποδοθεί, θα είναι για να μειώσει μόνο το μέγεθος της προσωπικής διαφοράς του κάθε ενός και, προφανώς, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε για ένα ευρώ η σύνταξή τους. Στο αίτημα να μη θεωρηθεί η απόδοση του τιμάριθμου ως αύξηση και να δοθεί σε όλους ανεξάρτητα της προσωπικής διαφοράς που έχει ο καθένας, η απάντηση ήταν ότι και δημοσιονομικά αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Προσωπική διαφορά: Θα συνεχίσει να αποδομείται (μειώνεται) σταδιακά η προσωπική διαφορά με την απορρόφηση των όποιων αυξήσεων προκύπτουν κάθε φορά. Στο αίτημα να γίνει ενσωμάτωση στην κύρια σύνταξη, η απάντηση ήταν ότι το μόνο που εγγυάται η κυβέρνηση είναι το ότι δεν πρόκειται να κοπεί ποτέ και οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να την εισπράττουν μέχρι που να μηδενιστεί. Άφησε πάντως μια αόριστη απάντηση ότι μπορεί να ξανασυζητηθεί.

Αναδρομικά 2015-2016 (παράνομες κρατήσεις δώρων, αδείας και επικουρικής): Θα τηρηθεί αυτό που αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή θα τα πάρουν όσοι έχουν κάνει προσφυγή και εφόσον δικαιωθούν από τα δικαστήρια. Στην ερώτηση: «Διαπιστώνεται και από το ΣτΕ ως παράνομη η παρακράτηση, άραγε η παρανομία ισχύει μόνο για αυτούς που προσέφυγαν και όχι και για τους άλλους;» Απάντηση: «Τα χρήματα που χρειάζονται είναι πάρα πολλά και τα δημοσιονομικά της χώρας δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το οικονομικό βάρος».

Εκούσια εισφορά 0,20 ευρώ: Έκανε δεκτό το αίτημα και υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα αποδοθούν τα χρήματα στις Οργανώσεις. Στο ερώτημα «Η απόδοση θα γίνει εντός του 2022;» Απάντηση: «Βεβαίως εντός και πολύ σύντομα, όπως σας είπα».

Αυτές ήταν οι απαντήσεις στα 4 βασικά θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν στη συνάντηση. Βεβαίως μπήκαν και άλλα ζητήματα, όπως η σύνταξη χηρείας, η μεγάλη φορολόγηση κλπ. Για όλα αυτά όπως μας είπε «Θα γίνει συζήτηση με τους αρμόδιους υπουργούς, γιατί δεν έχω την άμεση γνώση γι’ αυτά και προφανώς δεν μπορούμε να τα συζητήσουμε σε αυτή τη συνάντηση».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ