ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Αποφάσεις για σημαντικά έργα στην Αργολίδα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:19:00 μ.μ. | | |
Προσοχή εκτέλεση εργασιών
Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή συναίνεσε στην διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 2.226.306,41 ευρώ έργο ανάπλασης οδών στο Λυγουριό, ενώ προέβη και στην έγκριση του Α΄ πρακτικού δημοπρασίας του με προϋπολογισμό 236.000 ευρώ έργου βελτίωσης της αγωνιστικής επιφάνειας του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Νέο Ηραίο.

Εξ άλλου, ενέκρινε την διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης, αφ’ ενός για το με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ έργο που αφορά στο αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Ηρας – Κουρτακίου (δυτικός τομέας) και αφ’ ετέρου για το με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ έργο επέκτασης του δικτύου του ΤΟΕΒ Παναριτίου.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε την παραχώρηση στα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Λακωνίας, ενός ακινήτου ιδιοκτησίας της Π.Ε Λακωνίας για την δημιουργία και στέγαση αναγνωστηρίου, αρχειοστασίου, γραφείων και χώρου έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων της υπηρεσίας των ΓΑΚ (Τμήμα Λακωνίας) και του αρχείου του μεγάλου Σπαρτιάτη μουσουργού Μιχάλη Μαχαίρα ιδιοκτησίας Συλλόγου “Φίλοι της Μουσικής «Ταϋγέτη»”, καθώς και την ανάπτυξη πολιτιστικών – ιστορικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για χρονικό διάστημα 20 ετών με δυνατότητα παράτασης για 5 πέντε χρόνια.

Προέβη, επίσης, στην έγκριση παραχώρησης ακινήτου ιδιοκτησίας της Π.Ε. Μεσσηνίας στον Δήμο Δυτικής Μάνης, στην περιοχή της Στούπας, για δημιουργία αθλητικής εγκατάστασης.

Η Επιτροπή ενέκρινε, ακόμα, το 2ου πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα, μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων και τοποθέτησής τους στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ζευγολατιού Κορινθίας, όπως και την διαδικασία διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την οριστική αποκατάσταση της βατότητας του δημοτικού δρόμου μέσα στον οικισμό Μακρυσίου, μετά από κατολίσθηση, έργο με προϋπολογισμό 770.000 ευρώ.

Εξ άλλου, προέβη στην έγκριση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για το με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ έργο συντήρησης, βελτίωσης και αποκατάστασης οδοποιίας στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Τρίπολης.

Η Οικονομική Επιτροπή, τέλος, ενέκρινε μεταξύ άλλων το πρακτικό του σταδίου ανάδειξης προσωρινού αναδόχου της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του έργου ανέγερσης στη Μεγαλόπολη μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΦΗ – ΜΚ).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ