ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:01:00 μ.μ. |
Εκθεσιακός Χώρος Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων - Τεκμηρίων Ελληνικής Αστυνομίας
Η Ελληνική Αστυνομία, με επίσημες εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα, γιόρτασε την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. 

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών προς τιμήν του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, ενώ στην συνέχεια ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Επιπρόσθετα ανεγνώσθη χαιρετισμός του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο όποιος απουσίαζε καθώς βρίσκεται στη Γερμανία όπου συμμετέχει στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της «Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια».

Ακολούθως, παρατέθηκε δεξίωση στον προαύλιο χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου οι προσκεκλημένοι και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον Εκθεσιακό Χώρο Συλλογής Ιστορικών Κειμηλίων - Τεκμηρίων Ελληνικής Αστυνομίας, να δουν από κοντά Έκθεση φωτογραφικού υλικού καθώς και αστυνομικά οχήματα και μοτοσικλέτες, διαφόρων τύπων, ιστορικού ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι, το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας για την τράπεζα αίματος του Σώματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου. Παρευρέθηκαν, επίσης, ο βουλευτής Χρήστος Σπίρτζης, ως εκπρόσωπος του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης Βασίλειος Γραμμένος, ως εκπρόσωπος του προέδρου, υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, αντιπρόεδροι της Βουλής, βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς και γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπο

Επιπλέον, παρέστησαν ο εκπρόσωπος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και επιτελάρχης Γ.Ε.ΕΘ.Α., αντιπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Κελλάρης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, ο πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σταμάτιος Πουλής, η διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Γκανέ Μαρία, εκπρόσωποι των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη αυτών, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στη χώρα μας, καθώς και Αστυνομικοί Σύνδεσμοι ξένων χωρών και εκπρόσωποι δικαστικών Αρχών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιδρυμάτων, Οργανώσεων και Φορέων.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσπίστηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ