ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Έρχεται εντυπωσιακή έκλειψη ηλίου - Το φαινόμενο θα είναι ορατό και στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:57:00 π.μ. | | |
Έρχεται εντυπωσιακή έκλειψη ηλίου
Η μερική έκλειψη ηλίου θα πραγματοποιηθεί στις 25 του μήνα και το ξεχωριστό αυτό ουράνιο θέαμα θα είναι ορατό και στη χώρα μας. Ωστόσο για να το παρατηρήσουμε με ασφάλεια, θα πρέπει να έχουμε την κατάλληλη αντηλιακή προστασία για τα μάτια μας.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο γνωστός προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου γράφει στη σελίδα του στο facebook: «Κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης στις 25 Οκτωβρίου, μόνο το ημίφως της Σελήνης θα περάσει πάνω από τη Γη. Με ποσοστό έως και 82%, ο βαθμός της ηλιακής απόκρυψης θα είναι μεγαλύτερος πάνω από την Αρκτική και τη Σιβηρία.»

Το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί την ευνοϊκότερη ώρα της ημέρας, το μεσημέρι γύρω στις 12:10 και 14:20, με κορύφωση λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι. Το παρακάτω κινούμενο σχέδιο της NASA δείχνει μια ευρύτερη εικόνα του πώς και πού θα περάσει το ημίφως της σελήνης πάνω από τη Γη κατά τη διάρκεια της έκλειψης: Οι ώρες δίνονται σε UTC. Για την ώρα που ισχύει στη χώρα μας προσθέστε 3 ώρες.

Ωστόσο, αν θέλετε να παρακολουθήσετε το θέαμα, θα πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτείτε την κατάλληλη αντηλιακή προστασία για τα μάτια σας. Ούτε τα κανονικά γυαλιά ηλίου ούτε οι υαλοπίνακες που έχουν μαυρίσει από την αιθάλη, για παράδειγμα, δεν εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία που είναι επικίνδυνη για τα μάτια μας. Δεν πρέπει ποτέ να κοιτάζετε απευθείας τον ήλιο χωρίς ειδικά γυαλιά έκλειψης ή υψηλής ποιότητας τηλεσκοπικά φίλτρα ηλίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ