ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Επιδαύρου για την επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:50:00 μ.μ. | |
Στύλιος
Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου επισκέφθηκε διάφορες επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα στον Δήμο Επιδαύρου, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στύλιο, τον Βουλευτή κ. Ανδριανό και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.
 
Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης ανέφερε: Μετά από πρόσκληση των ιδιοκτητών της "Αλλαντοποιίας Επιδαύρου ", οικογένειας Γεώργα, ξεναγήθηκαμε μαζί με τον υφυπουργό στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προκειμένου να είναι βιώσιμη η επιχείρησή τους.

Κατόπιν μαζί με αγρότες που είχαν προσκληθεί από τους διοργανωτές της επίσκεψης βρεθήκαμε στο Λυγουριο και συζητήσαμε για διάφορα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά :

-στη συνέχιση του έργου του Αναβάλου και κυρίως στην εκκίνηση των διαδικασιών για τη δημιουργία των συμπληρωματικων δικτύων διανομής. Υπήρξε δέσμευση για νεα διευρυμένη σύσκεψη μεταξύ Υπουργείου, Περιφέρειας, Δήμου και κυβερνητικού βουλευτή προκειμένου να δοθεί άμεση λύση. Το θέμα έχει τεθεί από όλες τις πλευρές ως πρωτεύον αλλά δυστυχώς εμφανίζει μεγάλη χρονική καθυστέρηση

-στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ
- στην αδικία της μη αποζημίωσης των καμένων αγροτικών εκτάσεων του 2021 στα όρια του Δήμου μας (Γκατζια, Λυγουριο)

- στην απλούστευση των διαδικασιών για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας μέσα από προγράμματα του Υπουργείου. Εδω έγινε αναφορά και στην επιλεξιμοτητα του Δήμου μας μέσα από το τελευταίο πρόγραμμα και τη χρηματοδότηση με 500.000€ για την αναβάθμιση της αγροτικής οδοποιίας αλλά και στη δυνατότητα που δίνει το υπουργείο για τέτοιες επενδύσεις."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ