ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Με επιτυχία η ομιλία-συζήτηση του ΚΚΕ Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:47:00 π.μ. | |
Τηλέμαχος Δημουλάς
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 17/10, στο Εργατικό Κέντρο Άργους στην Αργολίδα, η ομιλία-συζήτηση με θέμα «Αγωνιστική Συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής» με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ομιλία στάθηκε αναλυτικά στις εξελίξεις, καλώντας τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μη δεχθούν τον δύσκολο χειμώνα που του ετοιμάζουν κυβέρνηση της ΝΔ και επιχειρηματικοί όμιλοι, να βγούνε μπροστά οργανώνοντας την πάλη τους.

Τονίστηκε ότι, οι εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποτελούν βήμα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία με τους δικούς της συμμάχους από την άλλη, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τον λαό, καλώντας σε πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων και τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων, για την πρόσδεση της Ελλάδας στο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται και για τον λαό της.

Αναφέρθηκε και στα ιδιαίτερα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και μικρών επαγγελματιών της περιοχής, που βλέπουν το εισόδημα τους αλλά και τα μαγαζιά τους να κλείνουν, μη μπορώντας να αντέξουν τα συσσωρευμένα χρέη που έχουν φορτωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, εξαιτίας άδικων φόρων και χαρατσιών, εξαιτίας της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, εξαιτίας της ακρίβειας και του χτυπήματος των μισθών και των συντάξεων που έχουν άμεσο αντίκτυπο και στο εισόδημα.

Επιπλέον αναφέρθηκε στους βιοπαλαιστές αγρότες του νομού, που αυτό το διάστημα είναι σε εξέλιξη κινητοποιήσεις καθώς από τη μια βλέπουν τη χαμηλή τιμή στα προϊόντα τους να μην καλύπτει το κόστος παραγωγής, αντίθετα οδηγεί πολλούς σε απόγνωση, ενώ από την άλλη, τα διαχρονικά προβλήματα που βιώνουν και οξύνθηκαν τα τελευταία χρόνια όπως είναι οι καταστροφές στα χωράφια τους από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022 όπου δεν αποζημιώνονται στο 100% της ζημιάς. Τονίσθηκε η ανάγκη οργάνωσης της πάλης για κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα που να αφήνουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες.

Σημειώθηκε, πως σε αυτή την κατεύθυνση με το λαό πρωταγωνιστή και μπροστάρη στην οργάνωση του αγώνα, «φωτίζουν» τον δρόμο τα παραδείγματα των εργατών σε μια σειρά από χώρους δουλειάς και κλάδους που κατάφεραν να πετύχουν επιμέρους νίκες, να καθυστερήσουν ή και να μπλοκάρουν αρνητικά γι’ αυτούς μέτρα.

Τέλος ο σ. Τηλέμαχος Δημουλάς, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες που γίνονται σήμερα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και διαβίωσης εργαζομένων και λαού. Σημειώνοντας πως δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από επίδοξους σωτήρες, θυμίζοντας ότι ουσιαστικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Αντίστοιχα, να δυναμώσει το Κόμμα όποτε γίνουν εκλογές, ώστε να ορθωθούν πραγματικά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να μην επικρατήσει η λογική του μικρότερου κακού που οδηγεί στο μεγαλύτερο, σημειώνοντας ότι όλα ουσιαστικά τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά.), συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές τους για τη διαφύλαξη των συμφερόντων της αστικής τάξης, έχουν δοκιμαστεί στο αντιλαϊκό τους έργο (είτε ως κυβερνήσεις είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης), καλώντας σε ισχυροποίηση και συμπόρευση με το ΚΚΕ ακόμη και αν κάποιος διατηρεί επιμέρους επιφυλάξεις.

Ακολούθησε συζήτηση γύρω από όλα τα ζητήματα που απασχολούν το λαό της περιοχής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ