ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Ομιλία Γ.Γκιόλα στην επιτροπή σωφρονιστικού συστήματος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:44:00 μ.μ. |
Ομιλία Γ.Γκιόλα
Μιλώντας στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Γκιόλας, τόνισε την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση μιας πολιτισμένης χώρας, να μεριμνά για την κοινωνική επανένταξη τόσο των κρατουμένων όσο και των αποφυλακιζόμενων, παρέχοντας σ’ αυτούς ευκαιρίες και μέτρα στήριξης.


Η κοινωνική επανένταξη, η οποία ξεκινά από την περίοδο της κράτησης, θα πρέπει να διατηρεί την ομαλή επαφή και την επικοινωνία του κρατούμενου, με την οικογένειά του και το φιλικό του περιβάλλον.

Θα πρέπει να του παρέχεται η δυνατότητα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης ώστε να μπορεί να επιστρέψει στην αγορά εργασίας με τα απαραίτητα εφόδια.

Η δημιουργία σχολείων δεύτερης ευκαιρίας σε όλα τα καταστήματα κράτησης θα εξαλείψει το φαινόμενο των «αγράμματων» κρατουμένων. Οι τακτικές άδειες θα πρέπει να χορηγούνται αμέσως μόλις αποκτάται το σχετικό δικαίωμα και η παράτασή τους για λίγες μέρες σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα δώσουν τη δυνατότητα σε αρκετούς να εργαστούν κοντά στην οικογένειά τους.

Ολοκληρώνοντας τις προτάσεις του ο βουλευτής αναφέρθηκε και στον τρόπο που η κοινωνία αποδέχεται τους αποφυλακισμένους στο πλαίσιο της ομαλής επανένταξής τους. Το ημικρατικό ίδρυμα (Ν.Π.Ι.Δ) «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», που έχει ως σκοπό να προετοιμάσει, να υποδεχτεί και να φροντίσει για την επαγγελματική αποκατάστασή τους θα πρέπει επιτέλους να αποκτήσει το προσωπικό που απαιτείται βάση του καταστατικού του, που προβλέπεται να στελεχώνεται από 23 υπαλλήλους. Δυστυχώς την παρούσα φάση υπάρχει μόνο η Διευθύντρια, ένας υπάλληλος αποσπασμένος από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ακόμη δύο εκ περιτροπής απασχολούμενοι μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα. Αντίστοιχα είναι απόλυτα αναγκαίο, αφού προβλέπεται στο Καταστατικό, να λειτουργήσουν παραρτήματα του Ιδρύματος σε έξι 6 ακόμα πόλεις στην Ελλάδα, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ