ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Εορτή Οσίου Γερασίμου στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:38:00 π.μ. | |
Περιφορά
Κάθε χρόνο τιμάται ο Άγιος Γεράσιμος, στο ομώνυμο εκκλησάκι των Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας ,με κάθε λαμπρότητα. 

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο ιερέας του Αγίου Νεκταρίου Ναυπλίου ο π.Γκολέμης Βασίλειος .

Τα κτήρια του σωφρονιστικού καταστήματος των φυλακών της Τίρυνθας (Αγροτικές φυλακές) ,κτίσθηκαν από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος ,Ιωάννη Καποδίστρια, το 1829 όπως και το εκκλησάκι όπου τελέσθηκε η ακολουθία .
 Την φροντίδα της εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου στη φυλακή , έχει η Διεύθυνση του καταστήματος , μαζί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους αυτού. 

Ο λόγος της ευλαβικής επιμέλειας είναι ότι κάθε χρόνο, για πάνω από είκοσι πέντε έτη , στις 20 Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Αγίου, η φυλακή έχει επίσημη Αργία .

Με αυτήν την Εορτή, τιμούν τους αρκετούς συναδέλφους τους, οι οποίοι είχαν καταγωγή από την Κεφαλλονιά και θεωρούσαν χρέος τους να τιμούν τον Άγιο ως Προστάτη τους στο έργο τους .
Στο τέλος του εσπερινού έγινε η λιτάνευση και περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου, στους κήπους των Αγροτικών Φυλακών , μεταφερόμενη από τους υπαλλήλους με συνοδεία πιστών αλλά και εγκλείστων .Ακολούθως εισακούστηκε στο προσκέφαλο του Διοικητηρίου το μήνυμα του πάτερ στους πιστούς, για το έργο που επιτελούν οι υπάλληλοι των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας .

Με σεβασμό οι Υπάλληλοι των
Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ