ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Γ.Γκιόλας: "Απόρρητη Δημοκρατία"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:17:00 π.μ. |
Γ.Γκιόλας
Προλαβαίνω εύλογα ερωτηματικά και αγανακτισμένες ενστάσεις. Είναι δυνατόν!

Είναι δυνατόν να έχουμε κολοβή εφαρμογή της Δημοκρατίας; Δυστυχώς και αυτό επιτεύχθηκε στις μέρες της Νέας Δημοκρατίας!

Ο λόγος για την εξέλιξη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις παρακολουθήσεις, από τη σύστασή της και μέχρι την έκδοση του πορίσματός της.

Την Παρασκευή εκτυλίχθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας η τελευταία λέξη του δράματος ή σωστότερα μιας φαρσοκωμωδίας, που ευτέλισε τους θεσμούς, περιγέλασε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και προσέβαλε με σκαιό και επονείδιστο τρόπο το κύρος του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Τι είχε όμως προηγηθεί;

Α. Η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής με μονοκομματικό και όχι διαπαραταξιακό προεδρείο.

Β. Η κλήση προς εξέταση μόνο των μαρτύρων που πρότεινε η συμπολίτευση. Κανένας από τον κατάλογο των μαρτύρων που προτάθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ δεν εκλήθη.

Γ. Κανένα από τα πρόσωπα που είχαν ενεργό ρόλο και ανάμειξη σε όλη την ιστορία δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας για να καταθέσει περιστατικά, εμπειρίες και ό,τι γνώριζε για το ερευνητέο αντικείμενο.

Ούτε ο Διευθυντής του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, δηλαδή το δεξί χέρι και ανηψιός του, που στη συνέχεια αποπέμφθηκε από το θείο του Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, που επίσης πήρε την άγουσα από τον αόρατο και μη γνωρίζοντα τίποτα για το…φόνο.

Για την Εισαγγελέα Εφετών κα Βλάχου που υπέγραφε με ρυθμό ηλεκτρονικού υπολογιστή υψηλών ταχυτήτων 60 παρακολουθήσεις την ημέρα, δεν φρόντισαν τα μέλη της πλειοψηφίας που δήθεν ενδιαφέρονταν να βγουν όλα στο φως, να την καλέσουν για να τους εξηγήσει τους λόγους που συνηγόρησαν στην έγκρισή της για την παρακολούθηση των συνομιλιών του ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη και μετέπειτα αρχηγού του γ’ κόμματος του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο Υπουργός του Μαξίμου κ. Γεραπετρίτης, εκ δεξιών του κ. Μητσοτάκη, που καλούσε ατύπως και δήθεν φιλικά να ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη, προσποιήθηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε δήθεν να εισφέρει το παραμικρό για τη διακρίβωση των τεκταινόμενων.

Οι ίδιοι οι παρακολουθούμενοι, ο κ. Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος Κουκάκης αποκλείστηκαν από την παρουσία τους στη Βουλή, προκειμένου να διαφωτίσουν για το τι συνέβη, πως διαπίστωσαν ότι τους παρακολουθούσαν και τι υπέπεσε στην αντίληψή τους.

Δ. Οι επιχειρηματίες κ. Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, των οποίων οι εταιρίες και μόνο διέθεταν το παρανόμως χρησιμοποιηθέν λογισμικό predator δεν διαφώτισαν για το αν αν πωλήθηκε, δωρήθηκε, ή μισθώθηκε κι έναντι ποίων ανταλλαγμάτων τούτο στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ε. Δεν ενδιαφέρθηκαν να διερευνήσουν πως, πότε και από ποιους και γιατί κατεστράφησαν τα υλικά μέσα και τα ίδια τα ντοκουμέντα (ηχητικά και έγγραφα των παρακολουθήσεων) για τα οποία ο κ. Κοντολέων και άλλοι υπηρεσιακοί είχαν προκαταβολικά προεξοφλήσει ότι είχαν ήδη διαγραφεί.

Στ. Δεν φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν γιατί σε προηγούμενο, αλλά ύποπτο χρονικό διάστημα το κόμμα τους ψήφισε τροπολογία που απαγόρευσε στην Ανεξάρτητη Επιτροπή της Διερεύνησης του Απορρήτου των Επικοινωνιών να γνωστοποιήσει στον παρακολουθούμενο, μετά τη λήξη του χρόνου παρακολούθησης, για ποιον λόγο είχε πέσει στις κεραίες της ΕΥΠ.

Ζ. Τι εμποδίζει την Κυβέρνηση να φέρει τροπολογία με την οποία να άρει την ανωτέρω ύποπτη και κατάπτυστη αλλαγή, που η ίδια είχε το θράσος να κάνει;

Το τελικό όμως και κεφαλαιώδες ερώτημα είναι ποιος τελικά συνέλαβε , ενορχήστρωσε και υπήρξε ο κινήσας τα νήματα της διάπραξης του επαίσχυντου, αήθους, πολιτικά παράνομου και με σοβαρότατες υπόνοιες ότι τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις;

Τον κατονόμασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή. Είναι ο κρυπτόμενος, ο φυγομαχήσας, ο.. στρουθοκάμηλος Κυριάκος Μητσοτάκης!

Υπενθυμίζουμε ότι, όσα παρανόμως τελέσθηκαν θα γίνουν αντικείμενο νέας έρευνας- με νέα προανακριτική Επιτροπή- ώστε και το διπλό ανοσιούργημα του κ. Μητσοτάκη, να καθοδηγήσει τις παράνομες παρακολουθήσεις, αλλά και να συγκαλύψει το τεράστιο αυτό σκάνδαλο να μην διαγραφεί. Γιατί η αλήθεια και το φως θα λάμψουν και το σκάνδαλο θα αποκαλυφθεί σε όλες του τις πτυχές. Τόσο τις πολιτικές όσο και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ