ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Από το Ναύπλιο ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:10:00 μ.μ. |
Βουλευτικό
Στην πόλη του Ναυπλίου και την ιστορική αίθουσα του Βουλευτικού ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου η πρώτη επιμορφωτική ημερίδα καθηγητών από σχολεία της περιφέρειας Πελοποννήσου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Κατά την ολοήμερη εκπαίδευση των καθηγητών, η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά, παρουσίασε τις βασικότερες θέσεις και προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, επιστημονικοί συνεργάτες του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συμμετέχοντες της περασμένης σχολικής χρονιάς, παρουσίασαν τα οφέλη του προγράμματος, τις τεχνικές του λεπτομέρειες και τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ΕΕ. 

Ο επικεφαλής του γραφείου Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης δήλωσε κατά τον χαιρετισμό του «το πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του ΕΚ δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και καθηγητές να γνωρίσουν την ΕΕ σε μια κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της. Μέσα από τις πρόσφατες αλλεπάλληλες κρίσεις, αποδεικνύει πόσο κρίσιμη είναι η ύπαρξη της για όλους μας».

Την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Χάρης Κούντουρος, απένειμε τιμητικά διπλώματα σε μαθητές και καθηγητές σχολείων της Πελοποννήσου που συμμετείχαν τη σχολική χρόνια 2021-2022 στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είναι μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για την τρέχουσα περίοδο 2022-2023, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα έλαβε αριθμό ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής που ξεπέρασε τις 240.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ