ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Επίσκεψη του Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ στον Δήμο Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:40:00 μ.μ. |
Ευθύμιος Μπακογιάννης
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, υποδέχθηκε στο Γραφείο του σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Ερμιονίδας, με μοναδικό θέμα συζήτησης το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Ερμιονίδας. Ο κ. Μπακογιάννης έκανε μια σύντομη ενημέρωση στους παριστάμενους για τα επόμενα βήματα του Υπουργείου και τις εξελίξεις που αφορούν το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Στη συνέχεια, τέθηκαν προς τον Γενικό Γραμματέα καίρια ερωτήματα από τους ειδικούς στον χώρο της δόμησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι δεν προβλέπεται αναστολή οικοδομικών αδειών στον Δήμο Ερμιονίδας, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο ενδέχεται να περιλαμβάνει επέκταση των ορίων των οικισμών και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει κάποια αιφνιδιαστική κίνηση, αφού όλες οι αποφάσεις θα παρθούν ύστερα από διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας.
Στη Σύσκεψη, η οποία διήρκεσε μία ώρα, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη της Ομάδας Εργασίας περί των θεμάτων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ερμιονίδας.

Η Ομάδα Εργασίας, η οποία ορίστηκε με απόφαση του Δημάρχου Ερμιονίδας, αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες στον χώρο της δόμησης και έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, καθώς συμβάλει στην παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή της Ερμιονίδας , στην παροχή ειδικών γνώσεων και στην προστασία και την διαφύλαξη των συμφερόντων του Δήμου Ερμιονίδας.

Μετά το πέρας της Συζήτησης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στον Δήμο μας, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, επισκέφτηκαν τον Περιφερειακό κόμβο Κρανιδίου – Πορτοχελίου, με σκοπό να ενημερωθεί ο κ. Μπακογιάνης για την πορεία και την πρόοδο των εργασιών.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπακογιάννη για τις διευκρινήσεις και τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε και δεσμεύτηκαν από κοινού για την συνεχή ενημέρωση έναντι των επικείμενων εξελίξεων, αλλά και την αμέριστη συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γραφείο Δημάρχου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ