ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Αργολίδα: Η εορτή των Αγίων της Κίου της Μικράς Ασίας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 μ.μ. | | |
Εσπερινός
Τη Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, εορτή των Αγίων Πατέρων της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου, εορτάζεται η σύναξη των Αγίων καταγόμενων από την παλαιά Κίο της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας.
Την παραμονή της εορτής στην Νέα Κίο Αργολίδας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, παραμονή της εορτής , τελέστηκε εορταστικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος στον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης ,ιερουργούντων του πρωτοπρεσβύτερου π. Δημοσθένη Γάτσιου και του Ιερέα π .Ηλία Γάτσιου.
Η τοπική εκκλησία της Νέας Κίου τιμά σε κοινή 'Ιερά Πανήγυρη , τον Οσιομάρτυρα και Ομολογητή 'Ιγνάτιο, τον Άγιο Ευστάθιο επίσκοπο Κίου, τον Αθανάσιο μάρτυρα, καθώς και τον Οσιομάρτυρα Μακάριο.Η ιερά Εικόνα των Αγίων φυλάσσεται στον Ι. Ν. Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου.
Η ενορία της Νέας Κιου μαζί με τον δήμο Άργους- Μυκηνών τιμά τους θεοφόρους πατέρες της 7 Οικουμενικής Συνόδου που έγινε στην Νίκαια της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας. Στη Σύνοδο αυτή αποφασίσθηκε η αναστήλωση των εικόνων και η λήξη της Εικονομαχίας .
Να σημειωθεί πως η Κίος της Μικράς Ασίας από τον 16 αιώνα και μετά αποτέλεσε την έδρα της ξακουστής Μητρόπολης Νικαίας και διατηρήθηκε ως την μικρασιατική καταστροφή. Οι άγιοι Ευστάθιος και ο οσιομάρτυρας Ιγνάτιος έδρασαν και μαρτύρησαν κατά την περίοδο της Εικονομαχίας.
Στον εορταστικό εσπερινό παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου , Αναστάσιος Γεώργας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ