ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Το αντίο στην Όλγα Κωσταρέλου από τους συνεργάτες της στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως Αργολίδας

Πένθος
Μετά την αδόκητον είδησιν της εκδημίας εις την αιωνιότητα της ηγαπημένης και πολυτίμου συνεργάτιδος του Ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Όλγας Κωσταρέλου αφιερώνουμε λίγες καρδιακές και χρεωστικάς σκέψεις.


Εξόδιος ακολουθία Όλγας Κωσταρέλου.

"Μακάριοι οι νεκροί οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες απ' άρτι, ίνα αναπαύσονται εκ των κόπων αυτών. Τα δε έργα αυτών ακολουθεί μετ' αυτών"...

Αήμνηστη ηγαπημένη και πολύτιμη συνεργάτης επί μίαν εικοσαετίαν στην ευλογημένη συντροφιά του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας, μπροστά στο σεπτό σου σκήνωμα αρμόζει μόνο σιωπή και προσευχή, γιατί όπου ο πόνος είναι βαθύς εκεί τα λόγια είναι περιττά.

Η νεκρολογία της σιωπής είναι ο πιο εύγλωτος λόγος. Γι' αυτό και τα φτωχά τούτα λόγια δεν είναι παρά μόνο ένας λυγμικός γήινος χαιρετισμός. Όσοι γνωστοί σεμνοί και ταπεινοί φίλοι και συνεργάτες του πνευματικού και μορφωτικού έργου του Ραδιοφωνικού Σταθμού πλαισιώνουν με βαθιά θλίψη το σεπτό σου σκήνωμα, αναπολούντες ευλαβικά την πολύχρονη διακονία σου στην παιδεία γενικότερα και ειδικότερα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό με τις αξιόλογες εκπομπές με περιεχόμενο γύρω από την οικογένεια και την αγωγή των παιδιών, αλλά και τη σχέση γονέων και παιδιών σε προπέμπουν στην αιωνιότητα με το λίβανο της αγάπης τους, το άρωμα της ευγνωμοσύνης και τα δάκρυα του σεβασμού και της αγάπης τους.

Η αείμνηστη και αοίδημη Όλγα Κωσταρέλου υπήρξε υπόδειγμα Δασκάλας με μεγάλα γράμματα. Μέσα στο σχολείο με απόλυτη ευθύνη και φόβο Θεού ιερουργούσε και εσμίλευε τις αθώες ψυχές των μικρών μαθητών της με τις ακατάλυτες αρχές της γνώσεως, της πίστεως και των εθνικών και ηθικών αξιών.

Πλήθος μαθητών, κοινωνικά, επιστημονικά και επαγγελματικά καταξιωμένων ευγνωμόνως αναπολούν όσα απεκόμισαν από την αείμνηστη δασκάλα τους, Όλγα Κωσταρέλου.

Παρά τη λαμπρά επιτυχία της ως δασκάλας, υπήρξε σεμνή, ταπεινή, μετρημένη στους τρόπους της, ευχάριστη στις συντροφιές της, πολύτιμη και σταθερή φίλη και ειλικρινής συνεργάτης.

Διέκρινε τις αξίες και τα ιδανικά στα ανώτερα και πνευματικά από τα γήινα και εφήμερα. Τώρα ευρίσκεται στον ουρανό στον οποίο αναφερόταν με τη ζωή και τη διδασκαλία της.

Αυτή ήταν με πολύ σύντομες σκέψεις η αείμνηστη Δασκάλα και συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού Όλγα Κωσταρέλου. Πέρασε από την περιοχή μας ως φωτεινό μετέωρο και άφησε έντονα τα ίχνη της παρουσίας και προσφοράς της. Το φωτεινό παράδειγμα της θα παραμείνει μέτρο σύγκρισης, θάρρους, αγάπης, εργατικότητας και προσφοράς στην παιδεία και την κοινωνία γενικότερα. Θα μείνει στη μνήμη και την καρδιά μας ως υπόδειγμα ανθρώπου ανυποκρίτου, παραγωγικού, με απόλυτη συνέπεια λόγων και πράξεων.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στους οικείους της, να ζήσουν να την ενθυμούνται και να αισθάνονται υπερήφανοι για την εκλιπούσα στον δε Ύψιστον Δημιουργό, τον Κύριο της ζωής και του θανάτου να κατατάξει την ψυχήν αυτής "εις χώραν ζώντων εν σκηναίς δικαίων όπου επισκοπεί το φώς του Προσώπου Του".

Καλό παράδεισο σεβαστή και αξιαγάπητη Κυρία Όλγα μας.

Αιωνία σου η μνήμη.
 
20/10/2022

Ο Δ/ντης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας
Γεώργιος Καζάς
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ