ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Εντυπωσιακές υπερπτήσεις φλαμίνγκο πάνω από το Ναύπλιο χαρίζουν σπάνιες εικόνες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:36:00 π.μ. | |
Φοινικόπτερα
Συνεχίζονται οι αφίξεις φλαμίνγκο στο Ναύπλιο, με τα πανέμορφα εξωτικά πουλιά να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από την πόλη δημιουργόντας εικόνες σπάνια ομορφιάς.
Η πρόσφατη άφιξη 6 πανέμορφων φλαμίνγκο, που ξεκουράζονται στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου στην Αργολίδα, για να συνεχίσουν το ταξίδι της Φθινοπωρινής μετανάστευσης προς την Αφρική και Αραβική χερσόνησο, προκάλεσε τον θαυμασμό όσων τα είδαν να πετούν σε σχηματισμούς πάνω από την Αργολική πρωτεύουσα.
Το φλαμίνγκο είναι από τα πιο μεγάλα πουλιά που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον υγροτοπο Ναυπλίου  - Νέας Κίου, όταν μεταναστεύουν. 

Όλο το σώμα του πουλιού αυτού είναι κάτασπρο, αλλά με λαμπερό κοκκινωπό χρώμα στις φτερούγες. Όταν πετά, οι άκρες των φτερούγων του φαίνονται μαύρες. Έχει πολύ μακρύ λαιμό. Το ράμφος του είναι μεγαλύτερο από την κεφαλή κι έχει παράξενο καμπύλο σχήμα και μαύρο - κοκκινωπό χρώμα.

 Χαρακτηρίζεται επίσης κι από τα πολύ μακριά πόδια του που είναι επίσης κοκκινωπά όταν το πουλί είναι ενήλικο (μετά το δεύτερο έτος της ηλικίας του). Η κόρη των ματιών του είναι κίτρινη. Το μέγεθος του φθάνει τα 130 εκατοστόμετρα.
Όταν πετά, έχει εκτεταμένα τα μακριά του πόδια και τον επίσης μακρύ λαιμό προς τα έξω. Περπατά σιγά και νωχελικά, αλλά και με σταθερά μεγάλα βήματα. Όταν τρώει, έχει πάντοτε την άκρη του καμπύλου ράμφους του μέσα στη λάσπη των ρηχών νερών των λιμνών, απ' όπου μαζεύει την τροφή του. Τρέφεται με υδρόβια ζωύφια, νύμφες εντόμων και υδρόβια φυτά. 

Το χρώμα του νεαρού πουλιού είναι γκριζοκαφέ με μαυρειδερές τις φτερούγες. Μόνο κατά τον δεύτερο χρόνο της ηλικίας του αρχίζουν να κοκκινίζουν οι φτερούγες του, οπότε φαίνεται σαν να είναι διαφορετικό είδος πουλιού.
Φωλιάζει στις λίμνες, κτίζει τη φωλιά του με πηλό, μέσα στο νερό, και γεννά ένα μόνο αυγό κάθε φορά. Φωλιάζει στις εκβολές του ποταμού Ροδανού στη Γαλλία, στη νοτιοανατολική Ρωσία, στη βορειοδυτική Περσία, στο Μαρόκο και στην Τυνησία. Διαχειμάζει επίσης στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, μέχρι το Δέλτα του Νείλου στην Αίγυπτο και την Αραβική χερσόνησο. 




ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ