ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Πειραματική-ερευνητική παράσταση "Περί προσωπείου" στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:59:00 π.μ. | | |
ΤΘΣ
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (ΤΘΣ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλεί στην πειραματική-ερευνητική παράσταση «Περί προσωπείου: Μία σύνθεση αποσπασμάτων από τις Φοίνισσες και τις Τρωάδες του Ευριπίδη» που θα λάβει χώρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στις 12 μμ. στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους. 

Πρόκειται για μια σύνθεση των χορικών από τις Φοίνισσες και τις Τρωάδες του Ευριπίδη και του μονολόγου της Ιοκάστης από τις Φοίνισσες του ίδιου τραγικού, που θα αποδοθούν με τη χρήση προσωπείων, κατασκευασμένων από την προσωποποιό κα Μάρθα Φωκά, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της δρ. Αντωνίας Βασιλάκου, μέλους ΕΕΠ του ΤΘΣ.
Η παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της υποψήφιας διδάκτορος του Τμήματος, κας Σοφίας Μπαλτζώη, με τίτλο «Το τραγικό προσωπείο στις παραστάσεις της αρχαιότητας και στην αναβίωση του αρχαίου δράματος στη νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα» που επιβλέπει η επίκουρη καθηγήτρια του ΤΘΣ, κα Μαρία Μικεδάκη. Στόχος της παράστασης είναι να εξετάσει την πρόσληψη του αρχαίου δράματος με προσωπεία από το θεατρικό κοινό. Μετά το πέρας της παράστασης, οι θεατές και οι ηθοποιοί θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγια που θα συμβάλλουν στη διεξαγωγή συμπερασμάτων, χρήσιμων για τη διδακτορική έρευνα.

Συντελεστές

Αρχαιολογική έρευνα: Σοφία Μπαλτζώη, αρχαιολόγος, υποψήφια διδάκτωρ ΤΘΣ, υπότροφος ΙΚΥ και Προ-διδακτορική υπότροφος ερευνήτρια στις Ελληνικές Σπουδές 2022-23 του ΚΕΣ του Πανεπιστημίου του Harvard

Σκηνοθετική επιμέλεια-Επιμέλεια κίνησης: Δρ. Αντωνία Βασιλάκου, μέλος ΕΕΠ του ΤΘΣ

Προσωποποιός-Επιμέλεια κοστουμιών: Μάρθα Φωκά

Μουσική σύνθεση: Νικηφόρος Χρυσολωράς

Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτριος Στάμος, Διαφημιστική Stamos

Ερμηνεύουν οι φοιτήτριες του ΤΘΣ:

Γαληνού Μαρία

Μαρκουλή Βαρβάρα

Πουλημένου Παναγιώτα-Αθηνά

Στεργιάννη Αλεξάνδρα

Φραγκουλίδου Δέσποινα

Χατζηπαπαδοπούλου Άννα

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για τη χορήγηση άδειας παραχώρησης του Αρχαίου Θεάτρου του Άργους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ