ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Γ.Γκιόλας: Στο πλευρό των αγροτών της Αργολίδας στις δίκαιες διεκδικήσεις για τη λύση των προβλημάτων τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. |
Γ.Γκιόλας
Επίσκεψη στο νομό Αργολίδας πραγματοποίησε χτες Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης για να ενημερωθεί για τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού, με κυρίαρχο αυτό των αποζημιώσεων αλλά και πλήθος άλλων που καθιστούν πλέον την καλλιέργεια ασύμφορη.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος συνόδευσε τον Τομεάρχη Στ. Αραχωβίτη μιλώντας στο σύσκεψη που έγινε στάθηκε στο θέμα της αναλογιστικής μελέτης που θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί, έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε αγρότης τι θα πάρει σε περίπτωση ζημιάς.
Παραδέχθηκε ότι πολλά ζητήματα έπρεπε να είχαν λυθεί την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όμως οι τότε αξιολογήσεις από την Τρόϊκα ήταν ιδιαίτερα πιεστικές και μακροχρόνιες απαγορεύοντας ουσιαστικά τη λύση τους.

Τα προβλήματα όμως διογκώνονται συνεχώς, γίνονται πλέον δυσεπίλυτα σε σημείο που οι αγρότες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειές τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την πρωτογενή παραγωγή.

Η μεγάλη συμμετοχή των Συνεταιριστικών Συλλόγων και φορέων δείχνει τη μαζικότητα του αγροτικού κόσμου και εκφράζει την μεγάλη του δύναμη ως προς τις σημαντικές διεκδικήσεις, η ικανοποίηση των οποίων θα δώσει ανάσα στον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας.
Ακόμη, θα πρέπει να αναφερθεί και η επίσκεψη στην Περιφέρεια, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημ. Σχινοχωρίτη με τον οποίο υπήρξε διεξοδική συζήτηση για θέματα της αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ, γενικής φύσεως αλλά κυρίως τοπικού ενδιαφέροντος. Με πρώτο τις επιστροφές των 300 ευρώ, την πορεία των έργων του Αναβάλου και το θέμα των εργατών γης. Στην ενημέρωση και συζήτηση αυτή εκτός του Γιάννη Γκιόλα, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Στ. Αραχωβίτης, από τη Ν.Ε. Αργολίδας ο γεωπόνος Γιάννης Λυκοσκούφης και ο επίσης γεωπόνοςΤάσος Μπινιάρης.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την τοποθέτηση του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ