ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου Κιβερίου - Άλλο ένα σημαντικό έργο της δημοτικής αρχής του Δημήτρη Καμπόσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 μ.μ. | | | |
Δημήτρης Καμπόσος
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 19-10-2022 τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Κιβερίου παρουσία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων και πλήθους πολιτών.
Τα εγκαίνια ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης με τον τοπικό κλήρο ενώ ο σημαντικός σκηνοθέτης και ηθοποιός του Θεάτρου Τάκης Τσαρσιταλίδης παρουσίασε το μονόπρακτο έργο "Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού" του Άντον Τσέχωφ. 
Σε κλίμα συγκίνησης λειτούργησε και η έκθεση φωτογραφίας με επιλεγμένες εικόνες της ιστορίας του κτιρίου καθώς και καλλιτενικές εικόνες του φωτογράφου Ηλία Πολυχρονόπουλου από την συλλογή του με τίτλο "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" με θέμα το Κιβέρι.
Ο Δήμος Άργους Μυκηνών πραγματοποίησε την ανακαινιση του υφιστάμενου κτιρίου με προϋπολογισμό που ξεπέρασε τις 60.000 ευρώ. Κατασκευάστηκε νέο δάπεδο και μπαζώθηκε το παλιό κατεστραμμένο υπόγειο.
Με σεβασμό στο χαρακτήρα του κτιρίου αντικαταστάθηκαν τα παλιά κουφώματα με νέα ξύλινα, ενώ επιδιορθώθηκε η στέγη, συντηρήθηκαν οι τουαλέτες, εξοπλίστηκε.ο χώρος με ήχο και τα απαραίτητα φωτιστικά καθώς τοποθετήθηκε προτζέκτορας και μεγάλη οθόνη για την προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ.
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στην σύντομη ομιλία του ανέφερε: "Καταφέραμε με ουσιαστικές παρεμβάσεις να δώσουμε ζωή σε ένα ιστορικό κτίριο του Κιβερίου στο οποίο όλοι σας έχετε αναμνήσεις.
Χαιρομαι κάθε φορά που παραδίδουμε έργα τα οποία προωθούν τον πολιτισμό, ενώνουν την τοπική κοινωνία και δημιουργούν αναμνήσεις σε παιδιά και εφήβους.Ευχομαι να το χαρείτε και το πολιτιστικό του πρόγραμμα να είναι πάντοτε γεμάτο."
Ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κριγγος του οποίου το Κιβέρι είναι και τόπος καταγωγής ανέφερε:
"Παραδίδουμε σήμερα έναν ανανεωμένο χώρο πολιτισμού και ένα μεγάλο για τα δεδομένα του τόπου μας, σύγχρονο έργο, και ταυτόχρονα αναλαμβάνουμε όλοι τη μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε με επιτυχία στη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του,προς όφελος του Κιβερίου αλλά και ολόκληρου του Δήμου.
Καλούμε όλους τους φορείς του δήμου μας να τον αξιοποιήσουν. Να αποτελέσει τόπο και σύμβολο ανάπτυξης, να μπορέσει να συμβάλει στην πρόοδο του τόπου μας."
Την βραδιά έκλεισε ο χορευτικός Όμιλος Κιβερίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ