ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αργολίδας με αφορμή τις επισκέψεις στελεχών της ΝΔ: Η χώρα μόνο πίσω μπορεί να γυρίσει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:29:00 π.μ. |
ΚΚΕ
Mε αφορμή τις επισκέψεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στο νόμο μας….και περί δηλώσεων «δεν πρέπει να γυρίσει η χώρα ούτε μια στιγμή πίσω.»


Η χώρα μόνο ΠΙΣΩ μπορεί να γυρίσει όταν, το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023, επιβεβαιώνει ότι οι λαϊκές ανάγκες θα συνεχίσουν να συνθλίβονται στις συμπληγάδες, αφενός της πειθαρχίας στους αντιλαϊκούς νόμους βάζοντας για ακόμα μια φορά η λαϊκή οικογένεια «πλάτη» στην εξαθλίωση και στη φτώχεια και αφετέρου στη στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που για το λαό σημαίνουν νέα βάρη.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε από τη μία τα 14 δισ. που θα κατευθυνθούν για τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων κι από την άλλη τα μόλις 3,5 δισ. που προορίζονται δήθεν για την “ανακούφιση” του λαού και τα οποία θα βγουν πάλι από τις τσέπες και τους φόρους των λαϊκών νοικοκυριών.

Όταν, η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει όλη τη σειρά των μνημονιακών νόμων που χτυπάνε τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, τσακίζουν μισθούς και συνάξεις, εντείνουν τη καταστολή ενάντια στο λαό που αγωνίζεται για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Όταν, ανακυκλώνει τη φτώχεια με ψευτοπαροχές στους πιο εξαθλιωμένους, από τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα.

Όταν, είναι βαθύτερη η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς και η μετατροπή της σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, που καθιστά στόχο τον λαό και τον εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους.

Στις δηλώσεις ότι «έχουν δοθεί τα περισσότερα χρήματα ουσιαστικής στήριξης στην εστίαση, στον τουρισμό και έτσι η Ελλάδα κατέγραψε ποσά-ρεκόρ εισπράξεων στον τουρισμό και όλα αυτά γιατί είναι πολύ σημαντικά και γι’ αυτό δόθηκαν αλλά και δεν εκτροχιάστηκε η οικονομία….»

Είναι προκλητικό όταν, με το τέλος της τουριστικής σεζόν, χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού επιστρέφουν στην ανεργία. Οι αντεργατικοί νόμοι έχουν περιορίσει το χρονικό διάστημα, για το οποίο δικαιούνται επίδομα ανεργίας, σε ελάχιστους μήνες κάθε χρόνο.

Οι ανάγκες των εργαζομένων στον τουρισμό δεν καλύπτονται με ένα επίδομα ανεργίας 3-4 μηνών. Η αξιοπρεπής ζωής, η ανάγκη για φαγητό, για θέρμανση, οι οξυμένες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, δε σταματούν το χειμώνα. Ειδικά σε συνθήκες ακρίβειας που το εργατικό-λαϊκό εισόδημα βρίσκεται στο στόχαστρο, οι άνεργοι βρίσκονται σε ακόμα πιο δυσμενή θέση.

Στις δηλώσεις ότι «Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο Πρωθυπουργός που έδωσε στους πολίτες τα περισσότερα χρήματα για να αντιμετωπιστούν κρίσεις και διασφάλισε τις θέσεις εργασίας…..»

Είναι σίγουρο ότι όσο ενισχύονται οι παράγοντες αναπαραγωγής της ενεργειακής ακρίβειας και φτώχειας, δηλαδή η στρατηγική της “πράσινης μετάβασης” και η ενέργεια – εμπόρευμα, οι όποιες επιδοτήσεις θα είναι χωρίς αντίκρισμα για τα λαϊκά νοικοκυριά και θα καταλήγουν τελικά στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων.

Γιατί αυτό που απαιτείται άμεσα για την ουσιαστική ανακούφιση του λαού, είναι η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ενέργεια. Οτιδήποτε άλλο, που προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ανακύκλωση του προβλήματος.

Αυτά και άλλα πολλά εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα αστικά κόμματα που στηρίζουν το καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που μετριέται με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Αυτό που αποδεικνύεται, είναι τα στενά όρια του σημερινού σάπιου συστήματος, μέσα στα οποία οι «προοδευτικοί» και οι «συντηρητικοί», οι «κεντροαριστεροί» με τους «νεοφιλελεύθερους» και «νεοδεξιούς» μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό. Είναι μάταιο ο λαός να ψάχνει για «πρόοδο» μέσα στο σύστημα των κερδών, του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης.

Το διαφορετικό θα έρθει από το δυνάμωμα του ΚΚΕ, στην πάλη για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Γιατί πραγματικά «προοδευτικό» σήμερα είναι να απολαμβάνει ο λαός ό,τι μπορούν να του προσφέρουν η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, η τεράστια άνοδος της παραγωγικότητας, ο ασύλληπτος πλούτος που παράγει, απαλλαγμένος από τον βραχνά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων. Και αυτή η πρόοδος βρίσκεται σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία που το υπερασπίζει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ